Gemeente Deurne

20-09-2007
Onderzoek naar wensen huisvesting van tijdelijke werknemers Poolse partner in Deurne voor onderzoek
Op 18 en 19 september is Alicja Szczepinska uit Deurnes partnerstad Leszno (Polen) in Deurne om tijdelijke Poolse medewerkers bij acht bedrijven in Deurne en omstreken te interviewen. Deze interviews zijn een onderdeel van het onderzoek naar de woonwensen van Poolse tijdelijke medewerkers in Deurne van Bergopwaarts@bow en de gemeente Deurne. Bergopwaarts@bow is op zoek naar huisvesting voor tijdelijke Poolse medewerkers. Deze organisatie neemt deze faciliteiten daarna in beheer.

Met dit onderzoek wil de woningbouwcorporatie een goed beeld krijgen van de wensen van de gebruikers van deze woonfaciliteiten. Daarnaast is de gemeente benieuwd welke wensen er bij de tijdelijke werknemers leven als het gaat om het beter leren kennen van de inwoners van Deurne en omgeving. Zijn ze geïnteresseerd in activiteiten waarbij Deurnenaren beter leren kennen?

Het onderzoek bestaat uit een vragenlijst die is uitgezet bij acht bedrijven in Deurne en omgeving. Volgende week vinden gesprekken plaats, waarin de uitkomsten van de belangrijkste vragen verder worden uitgediept. Bij het onderzoek maken we gebruik van de taalkennis en de culturele achtergrond van de Poolse partners (Leszno) van Deurne. Ook zullen de analyses van de enquêtes bij een onderzoeksbureau worden gemaakt in Leszno, aangezien de vragenlijsten zijn opgesteld in het Pools.

Werkgevers en andere partijen zijn in de werkgroep Huisvesting tijdelijke buitenlandse werknemers al enige tijd actief om te zorgen dat er een goede oplossing komt voor de huisvesting van tijdelijke buitenlandse medewerkers. In deze werkgroep zijn vertegenwoordigd: Deurnes Industrieel Contact (DIC), ZLTO, Woningbouwcorporatie Bergopwaarts@bow, Politieafdeling DAS, Uitzendbureau Interkosmos en de Gemeente Deurne.