Politie Amsterdam-Amstelland



Bejaarde vrouw dood in woning gevonden / Harkstraat (20/09/07)

Dinsdagavond 18 september rond kwart over negen is een 83-jarige vrouw dood aangetroffen in haar woning aan de Harkstraat. Sectie heeft uitgewezen dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen. Rechercheurs van Bureau Opsporing van district Oost hebben de zaak in onderzoek. Noot redactie: in verband met het onderzoek zijn we niet eerder met berichtgeving ten aanzien van deze zaak naar buiten gekomen.

Straatrovers door arrestatieteam aangehouden / Lucellestraat (20/09/07)

Donderdagmorgen 20 september, halfeen âs-nachts, heeft een arrestatieteam drie verdachten van straatroven en heling in een woning aan de Lucellestraat aangehouden. De verdachten worden in verband gebracht met vermoedelijk 21 straatroven.

Een team van rechercheurs startte onder leiding van een officier van justitie van het parket een onderzoek. Na uitgebreid onderzoek kwamen drie verdachten in beeld.

Er werd op woensdag 19 september een postactie opgezet. Op het moment dat een man en een vrouw een auto probeerden te stelen ging de politie over tot aanhouding. Dat ging niet zonder slag of stoot. De 40 jarige bestuurder uit Amsterdam reed in op de politieauto die hem klemreed en vervolgens scheurde hij achteruit en reed in op politiemensen, die hem probeerden aan te houden. Hierbij raakte niemand gewond, maar wel raakten drie andere autoâs beschadigd. Hierna vluchtten zij een woning in, waar zij door het arrestatieteam werden aangehouden.

Buiten de 39 jarige vrouw werd ook nog een 62 jarige man, beide uit Amsterdam aangehouden.De daders gebruikten bij hun straatroven gestolen autoâs, bij voorkeur Ford Escorts. Ze reden fietsende slachtoffers klem en namen hen tassen af.Hierbij zijn enkele slachtoffers gewond geraakt. Dit gebeurde in de gehele regio.De autoâs werden na de diefstallen op diverse plaatsen door de regio weer achtergelaten.

De drie aangehouden verdachten zijn allen bekenden van de politie.

Stoer doen leidt tot arrestatie / Diemen (20/09/07)

Woensdagavond 19 september, om halfelf, is een man in een cafe in Diemen aangehouden, nadat hij aan een bekende liet zien dat hij een groot vuurwapen in zijn broeksband had. Collegaâs van een ander korps, die voor de koop van sigaretten binnen waren, hoorden dit en waarschuwden. politiemensen van wijkteam Diemen.

Deze hebben de 46 jarige man aangehouden en het wapen in beslag genomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.