TNO

Hoofddorp, donderdag 20 september 2007

IGP-monitor meet efficiency politie

Werken volgens de methode 'Informatie Gestuurde Politie' (IPG) levert politiekorpsen al veel efficiency op. Met de door TNO ontwikkelde IGP-monitor weten politiekorpsen precies waar ze staan op het gebied van informatiegestuurd werken. Vanaf vandaag is een online demonstratie-versie van deze monitor beschikbaar via www.tno.nl/igp.

Het werken volgens de principes van Informatiegestuurde politie (IGP) is een grote uitdaging voor de Nederlandse politiekorpsen. Uitgangspunt bij IGP is dat informatie de basis vormt van al het werk van de politie. Daarmee is IGP een concept dat in alle hoeken van de politieorganisatie is terug te vinden. Van strategisch tot operationeel niveau en van capaciteitsmanagement tot prestatiesturing. Om te kijken of een korps de volledige breedte van IGP benut, ontwikkelde TNO de IGP-monitor.

Online IGP-monitor
De IGP-monitor bestaat uit een digitale vragenlijst waarmee de invuller inzicht krijgt in de stand van zaken rond IGP binnen het team, district of korps. De resultaten geven een overzicht van de sterke punten, verbetermogelijkheden en van de kritieke punten. De resultaten worden vergeleken met het anonieme gemiddelde van andere teams, districten en korpsen. Op www.tno.nl/igp is een demonstratie van de IGP-monitor te bekijken. De IGP-monitor blijft in ieder geval gedurende heel 2007 gratis beschikbaar voor de Nederlandse politie.

Inspiratiesessie 22 november 2007
Om kennis en ervaring tussen de politiekorpsen uit te wisselen rond de thema's in de IGP-monitor, organiseert TNO de inspiratiesessie 'IGP+'. Met een mix van presentaties en groepsdiscussies belooft het een interactieve middag te worden. De inspiratiesessie vindt plaats op donderdag 22 november 2007 bij TNO te Soesterberg.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marielle den Hengst. Polarisavenue 151
2132 JJ Hoofddorp T 023 554 93 93
F 023 554 93 94 info@arbeid.tno.nl www.tno.nl/arbeid