Ingezonden persbericht


Persbericht

Rotterdam, 20 september 2007

Verbatim lanceert nieuwe 2.5" en 3.5" externe HD disks

Verbatim, specialist in digitale opslagmedia, heeft zijn productportfolio uitgebreid met een serie externe hard drive disks (HDD). De nieuwe HDD's, die leverbaar zijn met 2.5" en 3.5" disks, hebben een opslagcapaciteit tussen de 120 en 750 GB en zijn vanaf oktober te koop. De disks zijn bij uitstek geschikt als back-up voor data op PC of notebook. Ze worden plug-and-play geleverd en kunnen dus zonder verdere installatie meteen worden gebruikt. Alle Verbatim HDD's worden geleverd met 'Bounce Back Express' back-up software, waardoor ze als professionele oplossing voor de back-up van data gebruikt kunnen worden.

"De HDD's van Verbatim zijn ideaal voor iedereen, die een betrouwbaar medium nodig heeft voor mobiele data-opslag, of het nu voor zakelijke of privédoeleinden is", zegt Kai Miroschnik, business unit manager Multi Media & Peripherals bij Verbatim EUMEA. "Dankzij de overname van SmartDisk® Corporation, één van de toonaangevende Amerikaanse producenten van HDD's, beschikken we nu ook in het HDD-segment over uitstekende technologie en een reeks high quality producten. We zullen onze activiteiten in dit segment dan ook zeker uitbreiden."

Met de handzame 2.5" HDD's hebben computergebruikers hun data altijd bij de hand, zelfs als ze rondreizen. De HDD's zijn dankzij hun beperkte afmetingen, het doordachte design en de robuuste aluminium behuizing prima geschikt voor mobiele toepassingen. De stevige verpakking met kijkvenster biedt bescherming tegen schokken en stoten. De 2.5" HDD's zijn leverbaar met een opslagcapaciteit van 120, 160 of 250 GB. Deze hard drive disks worden geleverd met een USB 2.0 aansluiting of twee FireWire-poorten.

De 3.5" externe hard disks zijn uitgerust met een interne high-speed SATA hard disk. Ze zijn dus geschikt voor de opslag van grote hoeveelheden data. De behuizing heeft een ventilatiegleuf voor de koeling, waardoor een ventilator overbodig is. Daardoor zijn deze hard disks zeer stil. Aan de voorkant zit een handige aan/uit schakelaar met een LED-indicator. De HDD's worden geleverd met een standaard en kunnen dus gemakkelijk op een bureau geplaatst worden zonder dat ze veel ruimte in beslag nemen. Ook de 3.5" HDD's zijn leverbaar met een USB 2.0 aansluiting of twee FireWire-poorten. Gebruikers kunnen bovendien een beroep doen op de gratis Support Hotline.

De 500 GB HDD voor Network Attached Storage (NAS) kan gebruikt worden voor mobiele data-opslag voor meerdere computers in een lokaal netwerk. De HDD wordt met behulp van een USB- of een Ethernetaansluiting aan het netwerk gekoppeld. Met die professionele interface is de NAS hard disk voor kleine bedrijven of in particuliere woningen bijzonder geschikt als centrale back-up of als print server, die aan een gedeelde USB-printer gekoppeld is. De NAS hard disk kan ook als multimedia center gebruikt worden. De voorge?nstalleerde software ('Samba' voor PC's en 'Apple Bonjour(TM)' voor Mac) garandeert een snelle set-up voor het netwerk en een eenvoudig beheer tijdens het gebruik.

Volgens marktonderzoekers zal de vraag naar 2.5" en 3.5" hard disks de komende jaren snel groeien: van iets minder dan 25 miljoen stuks nu tot zo'n 60 miljoen stuks over vier jaar. "De 3.5" HDD markt is momenteel het grootste segment", zegt Miroschnik, "maar de verkoop van 2.5" modellen zal sneller groeien omdat steeds meer mensen een notebook gebruiken en daarvoor additionele opslagcapaciteit willen hebben. De externe HDD's zijn een uitstekende aanvulling op ons bestaande productassortiment. We kunnen onze klanten nu een compleet pakket van kwaliteitsproducten bieden, waarmee we in al hun behoeftes aan digitale opslagmedia kunnen voorzien."

------------------------------