Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Renger klaar voor Spaanse arena

BARCELONA, 20 SEPTEMBER 2007 - Renger van der Zande en zijn Prema Powerteam zoeken dit weekend de homebase van Fernando Alonso op. Het bij Barcelona gelegen 'Circuito de Catalunya' is de aankomende dagen namelijk de arena voor alweer de achtste ronde om het Formule 3 Euro Series kampioenschap.

Het Spaanse Formule 1 circuit is nog onbekend terrein voor Renger van der Zande. Hoewel Prema Power hier ook vorig jaar al geracet heeft, zal Renger flink gas moeten geven om de voorsprong van zijn ervarener collega's weg te werken. De uitdagende 4,655 kilometer lange baan nabij Barcelona vormt hiervoor een prima decor.

Niet voor niets zoeken alle Formule 1 teams in de winter massaal het Circuito de Catalunya op. De thuishaven van tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso, in dienst van het dominante McLaren Mercedes Team, biedt alles wat teams en rijders in een modern circuit zoeken: goede faciliteiten, altijd lekker weer en een adembenemende baan. Ook het speciaal voor de DTM verkorte 'nationale circuit' (2977 meter) herbergt lange rechte stukken, snelle doordraaiers, chicanes en een krappe hairpin. Kortom: actie en spanning gegarandeerd.

Renger is al warmgedraaid voor dit weekend. Als vorm van training streed hij afgelopen weekend in Kerpen mee om het NK Karting. De hiervoor benodigde scherpe reflexen zullen hem dit weekend weer goed van pas komen. Ook is Renger deze maand aan zijn volgende HEAO studiejaar, nu aan de Randstad Topsport Academy, begonnen. Met zijn trainingsprogramma, zijn vele PR activiteiten en zijn aangepaste Hoge school mag de Nijmegenaar zich dus met recht een 'full prof' noemen!

RENGER VAN DER ZANDE: "Op mijn Playseat heb ik misschien al wel 1000 rondjes gereden op dit circuit, maar in het echt is deze baan nog veel indrukwekkender. De ervaren jongens met wie ik dit hele jaar al knok, zullen ook dit weekend hard gaan. Ik verheug me dus op een spannende strijd en een volle arena. Ik ben niet te temmen!"

Nieuws en foto's worden aangeboden door Insight F1 Motorsport Report. Bezoek voor meer informatie www.rengervanderzande.com of contacteer Jeroen Vermeeren (+31 621541564; media@insightf1.com)