Politie Midden- en West Brabant

Automobilist gewond bij ongeval in Oud Gastel

OUD GASTEL, 20 september 2007

Automobilist gewond bij ongeval in Oud Gastel

OUD GASTEL: Bij een verkeersongeval op de Standdaarbuitensedijk is donderdagavond kort voor 21.00 uur een 34-jarige automobilist uit Beverwijk gewond geraakt. De man is met ernstig beenletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Een motoragent van de politie Midden en West Brabant reed de man kort voor het ongeval tegemoet op de Bosschendijk in Oudenbosch. Daarbij viel de hoge snelheid van de automobilist op toen hij een rotonde nam. De agent besloot te draaien en ter hoogte van de basiliek kwam hij naderbij. Op diverse stoptekens reageerde de automobilist totaal niet. Na een korte achtervolging door Oudenbosch reed de man richting Standdaarbuiten. De motoragent bleef omwille van de veiligheid steeds een ruime 100 tot 150 meter achter de automobilist. Bij een verkeersdrempel nabij een bocht op de Standdaarbuitensedijk ging het mis en verloor de bestuurder de macht over het stuur. De auto raakte daardoor in de berm. De brandweer kwam eraan te pas om het slachtoffer uit de auto te knippen, gelet op zijn letsel. Daarna kon hij naar het ziekenhuis worden gebracht.

De politie heeft een sterk vermoeden dat de man onder invloed van alcohol was. Verkeersongevallenanalisten van het korps Zeeland doen onderzoek naar de toedracht. De inzet van collegas uit Zeeland is bewust gevraagd om absolute objectiviteit in het onderzoek te kunnen garanderen.

Auteur: Andre van den Hul