Concert countertenor, clavecimbel en cello


Oude muziek in Slot Zuylen aan de Vecht

OUD-ZUILEN, 20070913 -- Donderdag 20 september vindt in Slot Zuylen een concert plaats met Italiaanse en Engelse liederen en instrumentale muziek. De uitvoerenden zijn Wouter van den Braak, countertenor, Hein Hof op clavecimbel en Maaike Roelofs op cello. Zij brengen oude muziek ten gehore van o.a. Alessandro Scarlatti, Salamone Rossi, Henry Purcell en John Dowland. Het concert wordt georganiseerd door de Vrienden van Slot Zuylen.

Programma
Italië
Arie antiche... liederen van o.a. A.Scarlatti, A Stradella en A. Lotti
Instrumentale muziek van o.a. S. Rossi en A. Poglietta

Engeland
Liederen van H. Purcell en J. Dowland
Instrumentale muziek van o.a. H. Purcell

Uitvoerenden
Wouter van den Braak studeerde koordirectie, kerkmuziek en zang aan het Rotterdams Conservatorium. Als zanger maakte hij naast zijn solo-optredens deel uit van het duo Music for a while. Momenteel werkt Wouter van den Braak vooral als koordirigent en kerkmusicus.

Hein Hof studeerde muziekwetenschap en orgel bij Albert de Klerk en klavecimbel bij Glen Wilson en Chris Farr. Hij was organist van het KRO-omroeppastoraat en docent aan het Hilversums Conservatorium. Momenteel is Hein Hof docent orgel en klavecimbel aan de Amersfoortse Muziekschool.

Maaike Roelofs studeerde cello in Amsterdam en barokcello in Bremen. Ze is lid van verschillende ensembles en orkesten zoals het Brabants Muzykcollegie en het Helios-ensemble. Maaike Roelofs is docent aan de Zeister Muziekschool.

Gegevens
Donderdag 20 september 2007, aanvang: 20.30 uur (theeschenkerij open om 19.30 uur).
Toegangsprijs: ¤ 12,50 (Vrienden van Slot Zuylen ¤ 10,-) inclusief een drankje na afloop.
Reserveren wordt aanbevolen via www.slotzuylen.nl, info@slotzuylen.nl of tel. 030 2440255.
NB: in het slot is geen lift aanwezig.





Slot Zuylen