Stadhuis Gorinchem even aangesloten op Merwede-Lingelijn


'Veiligheid in Beweging' start spectaculair

GORINCHEM, 20070919 -- Het stadhuis van Gorinchem wordt op donderdag 20 september (op het oog) tijdelijk aangesloten op de Merwede-Lingelijn, in het kader van de openingshandelingen rond 'Veiligheid in Beweging'. Daartoe zullen op donderdagochtend spoorrails worden aangelegd op het Stadhuisplein.

'Veiligheid in Beweging' staat voor een innovatieve vorm van cameratoezicht, waarmee het mogelijk wordt om over de hele spoorlijn effectief toezicht te houden. In en rond de stations en later ook in de trein. Het concept van het volgen van verdachten of incidenten langs een spoorverbinding in high-performance kwaliteit is een unicum.

De genodigden worden vanaf 15.00 uur in het Stadhuis van Gorinchem ondergedompeld in het Merwede-Lingelijn-gevoel en geconfronteerd met uiteenlopende veiligheidsgevoelens.


Het programma omvat tussen 15.00 en 17.00 uur de volgende onderdelen:
- welkom door de heer drs. R.H. Augusteijn, burgemeester van Hardinxveld-Giessendam
- toelichting door de heer mr. G.P. van de Beek, hoofdofficier van justitie, openbaar ministerie Dordrecht
- uitreiking van de certificaten door KIWA
- officieel startsein
- spectaculaire openingshandeling op het Stadhuisplein

Het evenement van 20 september 2007 markeert op indringende wijze de start van cameratoezicht op de stations van Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam. Prorail, Arriva, politie, openbaar ministerie, Alphatron en zeven gemeenten hebben de handen ineengeslagen om met het project 'Veiligheid in beweging' langs de Merwede-Lingelijn een belangrijke stap vooruit te zetten. Een dergelijke krachtenbundeling, resulterend in een concrete totaaloplossing, is uniek in Nederland.





Merwede-Lingelijn