Ingezonden persbericht

Persbericht - 3 augustus 2007

Bijeenkomst vereniging Bladwijzer
Thema: distributie en losse verkoop van tijdschriften

Sinds de liberalisering van de postmarkt zijn er drie grote partijen actief (TNT, Sandd en Selekt Mail). Voor uitgevers van bladen met een bescheiden oplage en laag volume zijn hierdoor nieuwe kansen ontstaan, met name als gedacht wordt aan een collectief van uitgevers. Wat losse verkoop betreft wordt er gevochten om schapruimte en is het zinvol naar nieuwe scenario's te kijken. Er zijn diverse kansrijke concepten uitgewerkt; nu is het belangrijk prioriteiten te stellen en tot uitvoering over te gaan.

Daarom organiseert de vereniging Bladwijzer op 20 september van 13.00 tot 17.00 een bijeenkomst met het thema distibutie en losse verkoop in zalencentrum de Haen in Hoevelaken.

Tijdens de bijeenkomst zal André Knol* de ontwikkelde concepten en nieuwe mogelijkheden bij verzending meer in detail voorleggen en zal Mieke Luc Pijfers van Missmag** een toelichting geven op het concept van een virtueel virtuele schap kiosk. Vervolgens is er tijd voor een onderlinge brainstorm, waarbij tevens gekeken zal worden welke rol Bladwijzer kan vervullen in het helpen realiseren van het gezamenlijke doel: het zo efficiënt en effectief mogelijk verspreiden van periodieken.

* André Knol is organisatieadviseur bij de GEA adviesgroep.
** Luc Pijfers, een van de initiatiefnemers en eigenaar van www.Missmag.nl.

Geïnteresseerden kunnen zich voor deze bijeenkomst aanmelden per e-mail aan info@bladwijzer.org. De bijeenkomst is kosteloos voor leden, niet-leden betalen E 49,95.

Datum en tijd: 20 september 2007, 13.00 - 17.00 uur
Locatie: zalencentrum de Haen Hoevelaken

Noot voor de redactie,