Gemeente Den Haag

De Haagse gemeenteraad heeft in zijn eerste vergadering na het zomerreces ingestemd met de bestemmingsplannen Den Haag Nieuw Centraal en Koekamp-Haagse Bos. Vooral de fietsverbinding in twee richtingen die het college voorstelt langs het Malieveld tussen Koekamplaan en Boorlaan viel in goede aarde bij de raad, zo bleek in de vergadering donderdag 20 september.

Wel had een aantal fracties moeite met de bouwhoogte in het bestemmingsplan Den Haag Nieuw Centraal van 90 meter. Met name de CDA-fractie pleitte voor een maximale bouwhoogte van 65 meter. Hogere bouw tast het open karakter van de omgeving in haar ogen te veel aan. Haar amendement kreeg echter geen steun van een meerderheid van de raad. Meerdere fracties waaronder ChristenUnie-SGP deelden deze zorg.

Raad steunt unaniem maatregel voor inkomens tot 110 procent van de bijstandsnorm
De raad schaarde zich unaniem achter het voorstel van het college om mensen met een inkomen tot 110 procent van de bijstandsnorm eveneens in aanmerking te laten komen voor bijzondere bijstand. Het gaat om zo'n 21.500 Hagenaars, aldus verantwoordelijke wethouder Kool.

Een samenvatting van deze vergadering is maandag 24 september te zien op Den Haag TV en op politiek.residentie.net De volgende vergadering van de raad vindt donderdag 4 oktober plaats. Ook die zal geheel live te volgen zijn op beide kanalen.