Gemeente Soest

WhoZnext team gaat Olympic

Datum: 05/04/2007

Er zijn vele verschillende sporten die nog niet zo bekend zijn. Het WhoZnext team gaat de jongeren uit het 3de en 4de leerjaar van het Griftland College, Het Baarnsch Lyceum en de Waldheimmavo kennis laten maken met die sporten door middel van een groot sportevenement op 21 september 2007. Samen met het sportproject Mission Olympic The City is het WhoZnext team begonnen met de organisatie. Momenteel wordt er diep nagedacht over de sporten, de locaties en de kosten.

WhoZnext
WhoZnext is een organisatie die al enkele jaren bezig is om zoveel mogelijk jongeren te laten sporten. Het is een evenement dat is georganiseerd door en voor leerlingen. Dit jaar bestaat de organisatie uit: Stefan Lankreijer, Jelle Hoeke, Lisa Bröckl, Elise Stol, Thomas Loven, Sophie de Groen, Anne-marije Klijn, Thijs van Roon, Kim Dreuning, Sarah Hays en Frits de Haes uit de middelbare scholen van Baarn en Soest. Mark Schol, Madelon Nolsen en Pieter Brandjes zijn vanuit de gemeenten Baarn en Soest hun coaches. Dit team gaat voor diezelfde scholen een leuke en vooral gezellige sportdag te organiseren. Dat gaan ze doen door middel van nieuwe sporten en goede muziek van een DJ die daar de gehele dag zal draaien. Het evenement zal in Soest georganiseerd worden met als basis het Gemeentehuis, maar ook op de Eng en in en rond Beukendal zullen activiteiten zijn. De teamleden nemen momenteel een enquête af om erachter te komen wat hun medeleerlingen de leukste sporten vinden.

Mission Olympic The City
Ook Mission Olympic zal helpen om er een leuke dag van te maken. Mission Olympic is een project van NOC*NSF (een koepel van Nederlandse sportbonden). Mission Olympic zet een echte sportstad neer genaamd The City, en dat gebeurt in tien gemeenten door heel Nederland. In die City zullen nieuwe sporten gespeeld worden. Er wordt gedacht aan sporten als bossaball, tumbling, knotshockey, 360 Coca Cola voetbal en speedminton.

21 September 2007
Alle 3de en 4de klassen zullen aan het evenement meedoen, maar natuurlijk is iedereen welkom op vrijdag 21 september 2007 om ze toe te juichen. Anders is iedereen welkom om gewoon rond te kijken en te eten en dansen op de muziek.