Deelgemeente Charlois Rotterdam

Feest op het Karel de Stouteplein voor inwoners Oud-Charlois

Het wereldcircus van het Rotterdams Volkstheater komt na Tarwewijk en Pendrecht nu ook naar Oud-Charlois. Vrijdag 21 september t/m zondag 23 september 2007 verandert het Karel de Stouteplein in een bruisend plein met een bijzonder, afwisselend programma voor jong en oud.

Feest in Oud-Charlois! is een initiatief van de deelgemeente Charlois. De deelgemeente wil wil de gezelligheid in en de aantrekkelijkheid van de wijk Oud-Charlois vergroten door dit feestweekend te organiseren. Dick Lockhorst, voorzitter deelgemeente Charlois opent de feestavond op 21 september om 20.00 uur. Zaterdag 21 september om 13.00 uur opent Lionel Martijn, portefeuillehouder deelgemeente Charlois, het podiumprogramma in de grote tent.

Wereldcircus

Het wereldcircus is een middagvullend festivalprogramma met een wervelende mix van wereldmuziek, verhaal, dans, trapezewerk, clowns- en acrobatiektheater. Een culturele wereldreis met onbekende bestemming. Alle acts worden aan- en afgekondigd door de spreekstalmeester en live begeleidt door een circusorkest De tentband. Met optredens van verhalenverteller Paul Middellijn, Akrobatiek van Circus Klomp, Latijns Amerikaanse muziek van Jacqueline Castro Ravelo en Yacumba (Orquesta de la Cumbia). Er is Balinese dans van Ni Ketut Wirjati met het muziek van het gamelan orkest Trisno Soeworo, clownstheater van Clown Baff, Wim Noordegraaf komt er met zijn poppenkast en iedereen kan schilderen bij de Kleurbende.