Gemeente Purmerend

Dansen en zwemmen tijdens KinderDisco in Leeghwaterbad

14 september 2007

Vrijdag 21 september is er voor het eerst na de zomervakantie weer disco in het Leeghwaterbad. Met een flinke geluids- en lichtinstallatie zorgt DJ Bas voor dansbare beats voor de kids die in en bij het water willen genieten van hun favoriete (dans)muziek. Het zwembad in het Leeghwaterpark in Purmerend is die vrijdag één grote discotheek.

Na het enorme succes begin dit jaar is er tot de zomer van 2008 maandelijks KinderDisco. DJ Bas heeft enorm veel populaire muziek bij zich, die discogangers laat bewegen en genieten. De disco voor kinderen tot en met twaalf jaar begint om 19.00 uur en eindigt om 21.00 uur. Voor de discogangers is het zwembad open vanaf 18.00 uur. Het team van het Leeghwaterbad verzorgt tijdens de disco Kidsfun, een mix van liedjes en danspassen.
Voor de toegangsprijs van EUR 4,80 is er niet alleen zwemwater voor de kinderen, maar ook heel veel dansbare muziek. Bovendien krijgen ze gratis limonade. Vanaf maandag 17 september zijn toegangskaarten in het Leeghwaterbad in de voorverkoop verkrijgbaar. Kinderen tot en met acht jaar of zonder zwemdiploma moeten tijdens de disco zijn vergezeld door een volwassene in zwemkleding. Omdat het de ervaring is dat het enorm druk is tijdens de disco's in het recreatiebad, adviseert het Leeghwaterbad bezoekers en begeleiders met de fiets te komen of kinderen ouder dan acht jaar af te zetten op de parkeerplaats bij het zwembad.
In het eerste kwartaal van 2007 waren er drie disco's. Die waren een enorm succes, honderden jongens en meisjes per keer hadden toen groot plezier.
In 2007 is er na 21 september nog drie keer KinderDisco: vrijdag 19 oktober (herfstvakantie), vrijdag 16 november en vrijdag 14 december.