Gemeente Utrecht

Voortgang werkzaamheden aan nieuwe ontsluiting A2 via Lage Weide

Vanaf eind september wordt verder gewerkt aan de Nieuwe Ontsluiting Utrecht West (NOUW). De nieuwe aansluiting op de A2 bij Lage Weide vervangt met ingang van 21 december de bestaande ontsluiting Oog In Al. De werkzaamheden betreffen de aanleg van het gedeelte dat aansluit op de onderdoorgang onder de spoorbaan Utrecht - Woerden, waarvoor B & W op 11 september 2007 vrijstelling hebben verleend op grond van artikel 19, lid 2 van de Ruimtelijke Ordening. De komende maanden wordt hard worden gewerkt om de oplevering van de weg eind december 2007 te kunnen laten plaatsvinden.

Aan de weg is dringend behoefte omdat eind 2007 de aansluiting op de Rijksweg A2 bij Oog in Al komt te vervallen. Door de overkapping van de nieuwe A2 is een rechtstreekse aansluiting op deze plaats niet meer ruimtelijk inpasbaar. De aansluiting Oog in Al wordt daarom vervangen door een Nieuwe Ontsluiting Utrecht West (NOUW) bij Lage Weide. Deze nieuwe aansluiting gaat in oostelijke richting naar de Atoomweg (NOUW1) en buigt vandaar in zuidelijke en vervolgens in westelijke richting om parallel aan de nieuwe A2 aan te sluiten op de Vleutenseweg en de Hogeweidebrug (NOUW2). De NOUW2 loopt via een trace langs de Hyperonenweg en de Reactorweg vrij van het wegenstelsel van Lage Weide. Het gedeelte NOUW2, waarvoor de werkzaamheden van start gaan betreft het gedeelte parallel aan de nieuwe A2.

Noot voor de media:
Heeft u naar aanleiding van dit persbericht nog vragen dan kunt u contact opnemen met bestuurscommunicatie gemeente Utrecht, Gerard Derksen 06- 270 30 714.