Politie Groningen

Vrijdag 21 september 2007

Provincie Groningen, 21-09-2007

Groningen: politie tevreden over verloop voetbalwedstrijd

De middag en avond van de voetbalwedstrijd FC Groningen - Fiorentina zijn nagenoeg probleemloos verlopen. De politie heeft vooral een ontspannen en gezellige sfeer geconstateerd. 's Middags was een grote groep voetbalsupporters al in de binnenstad aanwezig. Voorafgaand aan de wedstrijd zijn vier personen aangehouden.

Op het Gedempte Zuiderdiep leek het even op een confrontatie uit te lopen tussen supporters uit Groningen en Italië. Beide groepen naderden elkaar en maakten slaande bewegingen. De politie was snel ter plaatse en heeft een 17-jarige jongen uit Roden aangehouden. Beide supportersgroepen zijn vervolgens hun eigen weg gegaan.

Aan het begin van de avond werd, eveneens op het Gedempte Zuiderdiep, een 28-jarige Italiaan aangehouden. De man was dronken en vervelend aanwezig. Hij is ingesloten ter ontnuchtering.

In de Oosterstraat zijn twee voetbalsupporters uit Emmen (20 en 52 jaar) aangehouden. Via het cameratoezicht was gezien dat beide mannen een oudere man vastpakten en duwden, waardoor de man ten val kwam. Beide mannen konden worden aangehouden. Het slachtoffer is weggelopen. De politie is nog op zoek naar deze man. Hij droeg een lichte regenjas tot op de knie en had een paraplu bij zich. De man kan zich melden bij Regiopolitie Groningen via 0900-8844 (lokaal tarief)

Na afloop van de wedstrijd, die in een 1-1 gelijkspel eindigde, deden zich geen ongeregeldheden meer voor. De politie kijkt tevreden terug op het verloop van de wedstrijd.

Groningen: politie zoekt getuigen onenigheid winkel

In een winkel in de Oude Ebbingestraat is donderdagochtend rond 11.30 uur een handgemeen geweest tussen de eigenaar van de winkel en een bezoeker. Door het handgemeen heeft zowel de 49-jarige eigenaar als de 41-jarige bezoeker lichte verwondingen opgelopen. De politie wil graag weten wat er precies gebeurd is. Tijdens het handgemeen was er een getuige in de winkel. Deze man heeft ook nog wat geroepen. Hij had de winkel al verlaten toen de politie arriveerde. De politie zou graag in contact komen met deze man. Hij of eventuele andere getuigen kunnen zich melden bij Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: twee mannen aangehouden voor mishandelingen

De politie heeft donderdagavond een 25-jarige man uit Groningen aangehouden. De man had op het Damsterdiep een 23-jarige vrouwelijke plaatsgenoot aangesproken. De man wilde geld van de vrouw hebben. Toen de vrouw aangaf geen geld voor de man te hebben, werd zij op haar hoofd geslagen. Haar hulpgeroep zorgde ervoor dat omwonenden naar buiten kwamen. De verdachte kon worden tegen gehouden en is aan de politie overgedragen. De Stadjer is ingesloten voor nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Ook in de Oosterstraat is iemand aangehouden voor mishandeling. Een 28-jarige man uit Groningen werd plotseling een steegje ingetrokken en kreeg klappen. Voorbijkomende agenten zagen dit. De aanleiding voor de onenigheid is onbekend. Een 18-jarige verdachte uit Groningen had zich verstopt in een afvalcontainer. De politie vond de man en heeft hem aangehouden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: jongeman mishandeld op straat

Een 17-jarige jongeman uit Groningen is donderdagavond omstreeks 21.30 uur in de Nieuwe Kijk in 't Jatstraat mishandeld. De jongeman liep daar en werd plotseling van achteren aangevallen door twee mannen. Hij werd geschopt en geslagen, waardoor hij viel. Toen naar aanleiding van zijn hulpgeroep de aandacht van andere mensen werd getrokken, gingen de twee ervandoor. De ene man droeg vermoedelijk een wit shirt en de andere een camouflage kleurig shirt. Het slachtoffer hield een pijnlijke nek aan het voorval over. De politie stelt een onderzoek in. Als er nog getuigen van de mishandeling zijn, die de politie nog niet heeft gesproken dan kunnen zij contact opnemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: man zwaar gewond aan gezicht

Een 22-jarige man uit Assen kwam donderdagnacht zwaar gewond aan in het ziekenhuis. De man had verwondingen aan zijn gezicht en kaak. Hij vertelde in de Gelkingestraat in elkaar geslagen te zijn. Het zou gaan om een man met een getinte huidskleur van ongeveer 22 jaar oud. Hij droeg een rood/wit gekleurd petje. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: pinautomaat vernield

De politie heeft donderdagnacht op de Grote Markt in Groningen een 22-jarige man uit Groningen aangehouden. Agenten zagen dat de man tegen een pinautomaat sloeg. Bij controle bleek het beeldscherm te zijn vernield. Na verhoor is de man naar huis gestuurd.

Nieuwolda: auto in sloot

Een 69-jarige automobilist uit Nieuwolda werd donderdagavond in een ziekenhuis opgenomen na een verkeersongeluk in zijn woonplaats. De man kwam uit de richting Hoofdweg Oost en belandde door nog onbekende oorzaak in een sloot. Het letsel van de man is nog onbekend. De verkeerspolitie stelt een onderzoek in naar de toedracht.

Nieuweschans: verkeerscontrole

Bij een gezamenlijke verkeerscontrole van de Koninklijke Marechaussee en Regiopolitie Groningen donderdag op de autosnelweg A7 zijn enkele processen-verbaal opgemaakt. Een buschauffeur uit Hamburg liep tegen een boete van 1100 euro op omdat hij, als tweede chauffeur, geen tachograaf had geplaatst. Een Poolse vrachtwagenchauffeur kreeg voor nagenoeg hetzelfde feit dezelfde boete. Voor een transporteur van dierenhuiden werd een proces-verbaal geschreven omdat de juiste handelsdocumenten ontbraken. Een houttransport werd stil gelegd vanwege een overschrijding van de maximale hoogte. De vrachtwagen mag verder zodra de boete is betaald. Een andere vrachtwagenchauffeur bleek te weinig te hebben gerust. Hij kreeg eveneens een boete opgelegd en moest enige tijd zijn truck aan de kant zetten.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Kieler Bocht: aantal geregistreerde voertuigen: 854, aantal overtredingen:175, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Wildervank, K.J. de Vriezestraat: aantal geregistreerde voertuigen: 503, aantal overtredingen: 106, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Stadskanaal, Oosterstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 720, aantal overtredingen: 93, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Zuidhorn, Rijksstraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 550, aantal overtredingen: 22, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Lauwersoog, Marneweg: aantal geregistreerde voertuigen: 270, aantal overtredingen: 23, hoogst gemeten snelheid: 108 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.