Politie Haaglanden

Persberichten 21 september

Haaglanden, 21-09-2007

Vrouw overleden na aanrijding

Den Haag Een 32-jarige Haagse is in de nacht van donderdag op vrijdag 21 september overleden aan de verwondigingen die zij opliep bij een aanrijding. De vrouw wilde omstreeks donderdagavond 20.25 uur het fietspad van de Loosduinseweg oversteken. Daar reed op dat moment een 20-jarige pizzakoerier uit Den Haag. Deze zag de vrouw pas op het allerlaatste moment oversteken en kon haar niet meer ontwijken. Door de aanrijding liep de vrouw zwaar hoofdletsel op. Zij werd vervoerd naar het Leyenburg ziekenhuis waar zij later die nacht overleed. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. U kunt bellen met (0900)8844.

Diefstal van bouwmaterialen

Den Haag Oplettende getuigen waarschuwden donderdagavond 20 september om 19.40 uur de politie toen zij zagen hoe drie mannen bouwmaterialen vanaf de nieuwbouw aan de Asmanweg in een bestelbus aan het laden waren. De gewaarschuwde agenten troffen de bestelbus aan en zagen de drie mannen hard wegrennen. Na een korte achtervolging konden twee mannen, een 27-jarige en een 32-jarige Hagenaar, worden aangehouden. De mannen bekenden de diefstal en zijn in verzekering gesteld.

Straatrovers aangehouden

Den Haag De politie kreeg donderdagavond 20 september om 23.40 uur een melding van een straatroof. Op het Rijswijkseplein beroofden twee mannen een 26-jarige Noor van zijn mobiele telefoon. Doordat het slachtoffer een goed signalement doorgaf van de twee verdachten konden agenten het tweetal even later op de Van Maanenkade aanhouden. Het ging om twee 18-jarige Hagenaars. In hun fouillering troffen de agenten de gestolen mobiele telefoon aan. De verdachten worden vandaag voorgeleid.

Laptopdief aangehouden

Den Haag Bewoners van een pand aan de Van Speijkstraat betrapten vrijdagochtend 21 september om 05.40 uur een man die een laptop uit het pand wilde wegnemen. De bewoners kwamen rond dat tijdstip thuis na een avondje stappen en betrapten de man, een 29-jarige man uit Den Haag, in hun woning aan. Ze overmeesterden de man en wachten vervolgens tot de politie kwam. De agenten namen de man mee naar het bureau. De man werd aangehouden en in zijn fouillering troffen de agenten goederen aan die van een eerdere diefstal afkomstig waren. De verdachte werd ingesloten.

Jongeren naar Halt

Den Haag Vier jongeren (14-15 jaar) kregen donderdag 20 september om 17.15 uur een Halt-verwijzing. De jongeren vernielden op de Houtrustweg een fiets van een 54-jarige Hagenaar. Surveillerende politieagenten betrapten het viertal. Na overleg met hun ouders kregen de jongeren een Halt-verwijzing.

Auto te water

Den Haag Een 23-jarige automobilist uit Rijswijk kwam donderdag 20 september om 09:45 uur met de schrik vrij. De man raakte op de afrit 11 van Rijksweg A4 in een slip nadat hij moest uitwijken voor een onbekende andere bestuurder. Hij raakte daarbij met zijn voorwielen de berm en raakte de controle over zijn auto kwijt en sloeg meerdere keren over de kop en belandde in het nabij gelegen water.

Vrouw gewond na val

Den Haag Een 49-jarige Haagse vrouw kwam donderdag 20 september omstreeks 16.00 uur op het tramperron aan de Escamplaan ten val toen zij nog snel de tram wilde halen aan de overzijde van het perron. Hierbij raakte zij de zijkant van een andere tram en kwam daarna ten val. De vrouw hield een behoorlijke hoofdwond aan de val over. Zij is vervoerd naar het ziekenhuis.

Kop-staart aanrijding met zes autos

Den Haag Op de Escamplaan vond donderdag 20 september omstreeks 09.16 uur een kop-staart aanrijding plaats op de Escamplaan waarbij zes personenautos waren betrokken. Een 75-jarige bestuurster zag te laat dat de autos voor haar stilstonden voor het verkeerslicht op de kruising met De Werf. Hierdoor botste zij op de auto voor haar. Als gevolg hiervan ontstond de kettingbotsing. Enkele bestuurders van voertuigen zijn gecontroleerd door de GGD. Een 26-jarige man is met nekklachten naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de zaak.

Dronken fietser door rood

Voorburg Politieagenten zagen vrijdagochtend 21 september kort na middernacht een 38-jarige fietser uit Pijnacker zwalkend rijden over de Prins Bernhardlaan. De man reed zonder licht en negeerde het rode verkeerslicht. Nadat de agenten de man aanspraken bleek dat de man teveel had gedronken. Hij blies 650 ugl en kreeg diverse processen-verbaal.

Verdachte heling fiets aangehouden

Rijswijk Een 21-jarige Rijswijker belandde vrijdagochtend 21 september kort na middernacht in de cel. De man reed over de De Bruyn Kopsstraat op een fiets en voerde geen verlichting. Politieagenten die de man aanspraken constateerden dat zijn fiets van diefstal afkomstig was. Hij kon direct mee naar het bureau.

Alcoholcontroles in de regio

Rijswijk Politieagenten controleerden donderdagavond 20 september tussen 18.00 en 01.00 uur het verkeer op alcoholgebruik. In totaal moesten 425 automobilisten een blaastest afleggen. Vier daarvan hadden dusdanig veel gedronken dat zij een proces-verbaal kregen. De hoogst gemeten uitslag betrof 470 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Alcoholcontroles in het Westland

Westland Politieagenten controleerden donderdagavond 20 september tussen 18.00 en 01.00 uur op drie locaties in het Westland het verkeer op alcoholgebruik. In De Lier moesten 338 automobilisten een blaastest afleggen. Twee daarvan hadden dusdanig veel gedronken dat zij een proces-verbaal kregen. De hoogst gemeten uitslag betrof 395 ugl. In Monster moesten 372 automobilisten een blaastest afleggen. Twee daarvan hadden dusdanig veel gedronken dat zij een proces-verbaal kregen. De hoogst gemeten uitslag betrof 320 ugl. Tenslotte moesten in Naaldwijk 171 automobilisten een blaastest afleggen. Twee daarvan hadden dusdanig veel gedronken dat zij een proces-verbaal kregen. De hoogst gemeten uitslag betrof 385 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Lichtdieven aangehouden

Delft Een politieagent in burger zag donderdagnacht omstreeks twee uur dat twee personen zich verdacht gedroegen bij de ingang van een parkeerkarage aan de Westvest. De agent hield de twee in de gaten en zag dat zij probeerden een indicatiebord (vol/vrij) boven de garage probeerden te slopen. Hij waarschuwde zijn collegas, die de verdachten aanhielden. Zij hadden het bord op dat moment volledig gedemonteerd. De verdachten een 18-jarige jongen uit Nijmegen en een 19-jarig meisje uit Borsele.

Man vernielt ruit

Delft Een 31-jarige man uit Delft is donderdagavond behoorlijk gewond geraakt aan zijn arm toen hij in de Prof. Krausstraat een ruit van een woning vernielde. De politie werd omstreeks kwart over elf gewaarschuwd door de bewoners van het huis. Zij gaven het signalement door van de dader en zijn metgezel. De politie trof even op de Kloosterkade twee mannen aan die aan het signalement voldeden. Eén van hen bloedde uit zijn rechterarm en rechterbeen. Deze man werd aangehouden. De man moest vervolgens naar het ziekenhuis om te worden geopereerd, omdat zijn achillespees volledig door was. De verdachte werd na de operatie in het ziekenhuis verhoord. Hij bekende de vernieling en verklaarde deze te hebben gepleegd, omdat de bewoners van de woning waar hij de ruit had vernield zijn zus zouden hebben overvallen.

Man krijgt schaar in hand

Delfgauw Een 25-jarige Pool kreeg donderdagochtend omstreeks kwart over elf tijdens een ruzie een schaar naar zich toe geworpen. De schaar belandde in zijn hand. Het slachtoffer was aan het werk in een rozenkwekerij aan de Vrederustlaan toe hij om nog onbekende ruzie kreeg met een 26-jarige collega. Er ontstond een vechtpartij die eindigde met de worp van de schaar. De politie hield beide vechtersbazen aan. De 25-jarige moest eerst zijn wond laten hechten voor hij naar het politiebureau kon worden afgevoerd.

Porsche total-loss

Zoetermeer Pech voor de 49-jarige eigenaar van een Porsche 911. De man wilde donderdagochtend omstreeks tien uur vanuit Zoetermeer de A12 richting Utrecht oprijden toen hij plotseling van rechts werd ingehaald door een automobilist. Deze onbekend gebleven man ging voor de Porsche rijden, waardoor de 49-jarige moest remmen. De man raakte in een slip en botste tegen een boom. De bestuurder bleef ongedeerd, maar zijn sportauto raakte zwaar beschadigd.

Rijden onder invloed

Zoetermeer De politie heeft donderdagnacht in Zoetermeer een automobilist betrapt op het rijden onder invloed. Een 23-jarige bestuurder werd omstreeks tien over elf gecontroleerd op de Pierre Kemphoven. De man viel op door zijn rijgedrag. De bestuurder en diens passagier probeerden nog snel van stoel te wisselen, maar dat werd door de politie doorzien. De bestuurder blies 265 ugl en bleek bovendien geen rijbewijs te hebben. Ook tegen de 27-jarige passagier werd proces-verbaal opgemaakt.

Snelle aanhouding na straatroof

Zoetermeer De politie heeft donderdagavond omstreeks acht uur een 25-jarige man uit Zoetermeer aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort daarvoor een 25-jarige plaatsgenote te hebben beroofd op de Broekwegzijde. Het slachtoffer had geld gepind in winkelcentrum De Leyens. Toen zij het geld in haar portemonnee had gedaan en deze in haar jaszak stopte, probeerde een man de portemonnee te grijpen. De vrouw liet zich vallen en hield haar portemonnee stevig vast en begon te gillen. Desondanks bleef de verdachte te proberen de beurs te pakken. Pas toen er mensen op het gegil afkwamen, ging de man er vandoor. Gealarmeerde politieagenten zagen even later een man lopen die aan het signalement voldeed. Hij werd aangehouden. Mogelijk is deze man ook betrokken bij een straatroof aan de Brechtzijde, die kort voor de mislukte roof aan de Broekwegzijde plaatsvond. Een 56-jarige werd van haar tas beroofd. De tas werd kort na de straatroof teruggevonden.