Huntsman bij onderzoek Holst Centre naar barrières voor gebruik op folie gebaseerde organisch-elektronica

21 september 2007 - Huntsman Advanced Materials (Zwitserland) GmbH en TNO hebben een langlopende samenwerkingsovereenkomst getekend, waardoor Huntsman Advanced Materials partner wordt in het gezamenlijke onderzoeksprogramma 'Systems-in-Foil' van het Holst Centre. TNO is een van de initiatiefnemers van het Holst Centre en leidt het 'Systems-in-Foil'-programma.

Met deze nauwe samenwerking zetten alle partners in het gezamenlijke onderzoeksprogramma een volgende stap in de richting van geavanceerde polymeren voor gebruik in innovatieve barrièrestructuren. Deze barrières moeten voldoen aan de strikte industriële eisen voor gebruik in op folie gebaseerde OLED-beeldschermen en moeten ook de levensduur verlengen van andere op folie gebaseerde organische apparaten zoals OLED-verlichting, organische schakelsystemen, zonnecellen, sensorsystemen, enz.

'Systems-in-Foil'-programma

De 'Systems-in-Foil'-programmalijn richt zich op de ontwikkeling van nieuwe apparatuurarchitecturen, -technologieën en -productieprocessen voor op folie gebaseerde elektronische apparaten die de elektronica-industrie radicaal zullen veranderen. Hierdoor worden nieuwe ultralichte, ultradunne, flexibele, eenvoudig draagbare elektronische producten mogelijk zoals verlichtings- en bebakeningsapparaten, herbruikbare en wegwerpsensoren, opvouwbare zonnepanelen en schermen. Het onderzoek houdt zich bezig met web-based verwerking (roll-to-roll), waaronder processen vallen zoals afdrukken, vacuümbedamping, lithografie, laminering en interconnectie, met behulp waarvan deze apparaten in grote hoeveelheden tegen lage kosten kunnen worden vervaardigd.

Stimulerend effect

"Het onderzoeksinitiatief van het Holst Centre past perfect bij onze strategie om onze aanwezigheid op het terrein van gespecialiseerde polymeermaterialen voor de groeiende markt van organische elektronica verder uit te breiden," aldus Philippe Michaud, verantwoordelijk voor Research & Technology bij Huntsman Advanced Materials. "We zijn erg blij met deze samenwerking waar onderzoekers van TNO, IMEC-NL en andere belangrijke partners uit de branche aan meedoen. We zijn ervan overtuigd dat dit gezamenlijk onderzoeksprogramma onze eigen onderzoeks- en ontwikkelcapaciteit aanzienlijk zal versterken en versnellen en dat dit een belangrijk stimulerend effect zal hebben op de positie van Huntsman op het gebied van polymeermaterialen voor barrièrelagen in organische elektronica."

"We zijn erg blij om een toonaangevende wereldwijde leverancier van synthetische en samengestelde polymeersystemen als Huntsman als partner in het Holst Centre te hebben. De diepgaande deskundigheid en ervaring van Huntsman op dit gebied zal van grote waarde zijn voor onze 'Systems-in-Foil'-programmalijn," aldus Jaap Lombaers, verantwoordelijk voor de 'Systems-in-Foil'-programmalijn van het Holst Centre.