ZOMERSE GEHEIMEN VAN TILBURG ONTHULD

Tot nu toe was de locatie voor de prijsuitreiking van de schrijfwedstrijd De zomerse geheimen van Tilburg nog een geheim, maar inmiddels is de plaats bekend. Cultuurmanifestatie Tilburg 2007 en Bibliotheek Midden-Brabant nodigen iedereen uit om aanstaande vrijdag 21 september aanwezig te zijn bij de bekendmaking van de drie winnende verhalen in de Heilig Hartkapel van de Zusters Visitandinnen aan de Bisschop Zwijsenstraat 7. Deze kapel is na de aankoop door Fontys lange tijd gesloten geweest en geheel gerestaureerd. Tijdens de uitreiking is de kapel voor het eerst weer toegankelijk voor publiek. De prijzen worden uitgereikt door wethouder van Cultuur Hugo Backx.

Tilburg heeft vele geheimen. Denk maar aan het mysterie van Marietje Kessels of de hergeboorte van de lindeboom op de Heuvel en de schat van het Pieter Vreedeplein. Cultuurmanifestatie Tilburg 2007 en Bibliotheek Midden-Brabant riepen afgelopen zomer iedereen op zijn eigen geheim te delen door middel van een schrijfwedstrijd. Hiermee hoopten zij de mooiste en bestbewaarde geheimen van Tilburg te vinden. Uit de inzendingen zijn nu de drie beste verhalen gekozen.

Alle inzendingen voor de schrijfwedstrijd De zomerse geheimen van Tilburg zullen voor eeuwig online bewaard worden. Vanaf deze week zijn ze te lezen op de site www.geheugenvantilburg.nl. Deze interactieve site wordt beheerd door het Stadsmuseum en bevat verhalen, beelden, geluiden, films en voorwerpen over Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout.

Het programma vrijdag is voor iedereen gratis toegankelijk. 17.00 uur Ontvangst met een hapje en drankje
17.15 uur Officiële opening
17.30 uur Prijsuitreiking wethouder van Cultuur Hugo Backx en presentatie van de verhalen

Noot voor de redactie (