Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)


PERSBERICHT

Nieuwe sprinters: beter laat dan nooit

Het is goed nieuws dat de NS een aanzienlijk aantal sprintertreinstellen heeft besteld. Daarmee wordt het zeer nijpende materieeltekort bij de NS bestreden. ROVER vindt wel dat de treinen te laat zijn besteld, en is ontevreden over het ontbreken van toiletten in deze treinen.

Al geruime tijd hebben reizigers te lijden van een gebrek aan treinen. De komst van extra materieel heeft geen gelijke tred gehouden met de, op zich verheugende, reizigersgroei in Nederland. Reizigersvereniging ROVER vindt dat de NS onvoldoende was voorbereid op deze groei. Na jaren van stagnatie van het aantal reizigers, viel te verwachten dat daar een inhaalslag plaats zou vinden.

ROVER en de NS verschillen van mening over de noodzakelijkeid van toiletten in stoptreinen. De reis van deur tot deur is vaak dusdanig lang dat voor veel reizigers de gelegenheid tot toiletbezoek onderweg noodzakelijk is. Op veel kleinere stations die juist door stoptreinen worden aangedaan is geen toilet beschikbaar, en in andere gevallen is de overstaptijd tussen trein en bus te kort om een toilet te bezoeken. Het weglaten van toiletten uit de nieuw bestelde stoptreinen is een slechte zaak. Het betreft niets meer dan een bezuiniging, die ten koste gaat van de reiziger.

Niettemin is ROVER op zich wel tevreden met de komst van deze nieuwe treinen, die de dringend noodzakelijke uitbreiding van het aanbod weer een stap dichterbij brengt.

21 september 2007

dresgegevens van ROVER
Postadres: Postbus 2132
3800 CC Amersfoort
Bezoekadres: Utrechtseweg 59
3818 EA Amersfoort
(maandag t/m vrijdag van 10 tot 17 uur)
Telefoon: 033 - 422 04 50
Informatie buitenland: 033 - 422 04 54 (alleen voor leden) Fax: 033 - 422 04 51