Ingezonden persbericht


persbericht

Amsterdam/Zaandam, 2 april 2007

DUIZENDEN WANDELAARS ONTMOETEN ELKAAR BIJ 5E DAM TOT DAM WANDELTOCHT

Zaterdag 22 september verwelkomt organisator Le Champion naar verwachting 10.000 wandelaars en Nordic Walkers voor de 5e Dam tot Dam Wandeltocht. De Dam, in hartje Amsterdam, is een dag voor de Dam tot Damloop de start van drie wandeltochten over afstanden van 18, 26 en 40 km. Via de Dam in het centrum van Zaandam wordt gefinisht in Sporthal De Vang, waar ook een 9 km lange wandeltocht door Zaandam op het programma staat. De online inschrijving op www.damtotdamwandeltocht.nl is vanaf 1 april geopend tot en met 2 september 2007. Nieuw dit jaar is dat deelnemers aan de 40 km een uur eerder van start gaan, waardoor zij langer de tijd krijgen de langste afstand te volbrengen. Ook nieuw is dat Nordic Walkers dit jaar alleen nog kunnen kiezen voor de 9 of 18 km.

Nieuw: Nordic Walking 9 - 18 km
Naast de wandeltochten over 9, 18, 26 en 40 km is het evenement ook toegankelijk voor Nordic Walkers. Nordic Walkers kunnen dit jaar kiezen voor de 9 of 18 km. De langere tochten over 26 en 40 km staan dit jaar alleen open voor wandelaars. De organisatie heeft hiervoor gekozen om zowel de grote groep wandelaars als de steeds groter wordende groep Nordic Walkers de ruimte te geven hun wandeldiscipline veilig uit te kunnen voeren op het hier en daar smalle parcours. Nordic Walkers die kiezen voor de 18 km kunnen alleen tussen 8.00 - 9.00 uur starten vanaf de Dam in Amsterdam. De 9 km start in Sporthal De Vang in Zaandam tussen 9.00 - 11.00 uur.

Wandelfeest voor jong en oud
Naast het leveren van een prestatie trekken jaarlijks honderden wandel -en Nordic Walking liefhebbers naar dit evenement om vrienden en familie te ontmoeten en met elkaar te genieten van de gezellige sfeer in een uitnodigende omgeving. Door de deelnemers onderweg gratis versnaperingen, veel zitplaatsen en faciliteiten als sanitaire voorzieningen en medische verzorging aan te bieden wordt gestreefd in te spelen op de behoeften van de wandelaar. Daarnaast worden de deelnemers met live-muziek op het parcours en bij de finish aangemoedigd, vindt er een Wandel Expo plaats en kan iedereen zich na afloop op adem komen bij de pastaparty. De vorig jaar geïntroduceerde NS-actie waarbij deelnemers de mogelijkheid werd geboden voor ¤ 15,00 p.p. naar Amsterdam Centraal of Zaandam (start 9 km) te reizen wordt dit jaar geprolongeerd. Zo`n 2e klas retourticket is geldig vanaf alle NS stations in Nederland.

Aantrekkelijke parcoursen
Deelnemers aan de 18, 26 en 40 km vertrekken vanaf de Dam met bezienswaardigheden als Het Paleis op de Dam, de Nieuwe Kerk en Het Nationaal Monument op de Dam. De 26 en 40 km wandelaars maken kennis met het centrum van Amsterdam. De grachten, de zeventiende-eeuwse herenhuizen, de Montelbaanstoren, het Scheepvaartmuseum, de Wallen, de barretjes en de knusse straatjes zijn slechts een greep uit de vele gezichten die Amsterdam kenmerken. Het IJ wordt overgestoken via de Schellingwouderbrug, waarna de wandelaars de Oudhollandse dijkwoningen aan de noordkant van het IJ en het dorpje Schellingwoude passeren. De wandelaars van de 40 km route lopen t.o.v. de 26 km vanaf de Schellingwouderbrug een extra lus door Waterland met uitzichten op het IJsselmeer en het Kinselmeer. De drukte uit de binnenstad van Amsterdam staat hier in schril contrast met de weidsheid van dit Hollandse natuurgebied. Dorpjes als Durgerdam, Holysloot en Ransdorp zijn ook in dit landelijke parcours opgenomen. Na een lus door de Amsterdamse volkswijk de Jordaan maken de deelnemers van de 18 km de oversteek met de veerpont over het IJ. Via het Florapark (langs de oevers van het Noordhollands Kanaal) komen de parcoursen van de 18, 26 en 40 km samen bij de Buiksloterbrug. Op deze plek met haar houten Zaanse huizen ontmoeten de wandelaars tevens het Dam tot Damloop parcours en zullen dat voor een groot gedeelte tot en met de Dam en de finish in Zaandam blijven volgen. Afgeweken van dat parcours wordt alleen om de wandelaars de haven van Zaandam aan de Zaan niet te ontnemen. De finish bevindt zich in Sporthal De Vang. Deze sporthal is tevens de startplaats van de 9 km, die i.v.m. de vele jonge deelnemers ook de kinderboerderij in het Darwinpark zal aandoen.

Wandelen voor het goede doel!
Alle deelnemers aan de Dam tot Dam Wandeltocht gaan weer een prachtige prestatie leveren. Iedereen kan bij deze Dam tot Dam Wandeltocht zijn minder bevoorrechte medemens hierin laten meedelen. Goede doelen zullen zich de komende maanden bij Le Champion aanmelden, waarvoor men kan wandelen. De uitdaging is dat alle deelnemende wandelaars zich met één van de genoemde goede doelen gaan identificeren. Men wandelt de Dam tot Dam Wandeltocht dan ook voor een ander.

------------------------------------------EINDE PERSBERICHT--------------------------------------