Ingezonden persbericht


Week 38, de Week Tegen Geweld

Met een Week Tegen Geweld, stellen wij ons voor dat u er ook aan wilt meewerken en dat we de breekbaarheid van ons menselijk leven, de kostbaarheid er van, en gewoon fatsoen, weer uitvinden, ondervinden en samen ervaren, verdedigen en op de voorgrond plaatsen, als eeuwenoude "normen en waarden." Normen en waarden die meer aandacht en toewijding verdienen dan het gemak waarmee ze door vele van ons worden uitgesproken.

De activiteiten van Week Tegen Geweld

eindigen op zaterdag 22 september met de Dag voor Herdenken Geweldslachtoffers, dit jaar in Enschede. Vanuit het hele land zullen nabestaanden van slachtoffers geweldsmisdrijven naar Enschede komen om daar in het Volkspark de herdenkingsplechtigheid bij te wonen. Een samenkomst en twee minuten stilte die ook in voorgaande jaren overduidelijk grote indruk maakte op de vele aanwezigen. De aandacht en medeleven van samenleving en media tilt deze dag naar een ander niveau.

Met deze aankondiging trachten wij nabestaanden, die niet op de hoogte zijn van deze dag en het initiatief, te bereiken. Op deze dag wordt ook een lint, met daarop namen van slachtoffers, meegedragen in een stoet van nabestaanden naar het Volkspark in Enschede. Het is voor ieder mogelijk de naam van hun dierbare die door een geweldsmisdrijf om het leven is gekomen hierop te laten plaatsen. De organisatie van deze dag biedt ook de mogelijkheid om te spreken in het Volkspark. Meer informatie en inschrijving voor nabestaanden van slachtoffers: info@aandachtdoetspreken.nl

Namens de organisatie,

M.J. Roos

postbus 53097, 2505 AB Den Haag.
Internet: www.aandachtdoetspreken.nl

Telefoon: 06.55937661