Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 14 mei 2007

Alkmaarse muzieknis podium voor droomhuwelijk

Wie weet nog de mooie beelden uit de film 'Four weddings and a funeral' en dacht toen bij zichzelf: als ik zo zou kunnen trouwen... Voor een aantal geliefden kan deze droom werkelijkheid worden. Want op zaterdag 22 september kunnen een aantal paren zich in de romantisch versierde muzieknis van de Alkmaarder Hout in het echt laten verbinden. Het speciale huwelijk wordt gesloten door niemand minder dan onze Alkmaarse burgemeester Piet Bruinooge.

2007 staat in het teken van de viering van 400 jaar Alkmaarder Hout. De liefde is bij deze viering een belangrijk thema. Daarom is één van de hoogtepunten in het jaarprogramma de mogelijkheid om te trouwen op een locatie die niet onderdoet voor een echte filmset.

Trouwen

Voor deze speciale ceremonie op 22 september 2007 kunnen maar twee paren in aanmerking komen, wat het dus extra bijzonder maakt. De middag begint om circa 14.00 uur met de ontvangst van de bruidsparen en duurt tot ongeveer 17.00 uur. Het officiële gedeelte, waarbij burgemeester Bruinooge de paren in het echt verbindt, start om 15.00 uur.

Muzieknis

De muzieknis wordt versierd met bloemen en planten, er speelt een band op het gras en er staan prachtige tenten waar de bruidsparen hun gasten kunnen ontvangen. Kortom: een dag om nooit te vergeten op een plek waar menig paar in het verleden de liefde aan elkaar heeft verklaard.

Meer informatie

Voor meer informatie over trouwen kunt u terecht bij de Burgerlijke Stand van de gemeente Alkmaar, tel. (072) 548 8414. Informatie over het middagprogramma is verkrijgbaar bij Marjon Roobeek, cultuurverkenner gemeente Alkmaar, tel. (072) 548 9876, e-mail Mroobeek@alkmaar.nl

Met vriendelijke groet,

Chantal Kolleman
afdeling Communicatie
072-5488986