Ingezonden persbericht


Amersfoort: 14 mei 2007

PROTEQ NEDERLANDS DAVIS CUP TEAM SPEELT IN ROTTERDAM

Ahoy locatie voor Davis Cup duel tussen Nederland en Portugal

Het Proteq Nederlands Davis Cup Team speelt de tweede ronde play-offs in de Europees / Afrikaanse zone groep I tegen Portugal in Hal 1 van Ahoy (Rotterdam). Het Davis Cup by BNP Paribas duel wordt gespeeld op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 september 2007. Bij winst is het Proteq Nederlands Davis Cup Team in 2008 verzekerd van een plaats in de Europees / Afrikaanse zone groep I.

De burgemeester van Rotterdam, Ivo Opstelten, en sportwethouder Lucas Bolsius zijn verheugd dat het duel in Rotterdam plaatsvindt: "We hebben al veel tennisevenementen in onze stad gehad, maar de laatste keer dat de Davis Cup hier werd gespeeld dateert alweer van zes jaar terug (in 2001, de halve finale tegen Frankrijk). Het is een eer een evenement van dit kaliber opnieuw in onze stad te hebben. De Davis Cup blijft toch iets speciaals. Sportstad Rotterdam heet iedereen daarom in september van harte welkom in Ahoy".

Ook de KNLTB is blij met Rotterdam als locatie van de Davis Cup-ontmoeting Nederland - Portugal. Gezien onze jarenlange samenwerking met Rotterdam Topsport en de vele jaren sportervaring van de stad Rotterdam, zien we de organisatie van het evenement met veel vertrouwen tegemoet, aldus Evert-Jan Hulshof, Algemeen Directeur van de KNLTB.

Nadere informatie inzake dit Davis Cup duel volgt in een later stadium. De KNLTB maakt dan eveneens bekend wanneer de kaartverkoop van start gaat.