Ingezonden persbericht


PICNIC haalt urban games festival 'Come Out & Play' naar Amsterdam

Creatieven worden uitgedaagd om nieuwe spelconcepten in te sturen voor de autoloze zondag tijdens openingsweekend PICNIC'07 op 22 en 23 september

Amsterdam, 1 juni 2007 - Het geslaagde New Yorkse street games festival 'Come Out and Play' krijgt op 22 en 23 september een Nederlandse variant. Tijdens dit openingsfestival van PICNIC'07 worden verschillende big urban games gespeeld. Dit zijn nieuwe stijlen van spelen, waarbij de stad, in dit geval Amsterdam, als belangrijke speler geldt: 'the city as playground'. Tijdens het weekend kunnen verschillende games op diverse locaties in de stad vrij worden gespeeld. Vorig jaar waren Pacmanhattan en zombietikketje bijvoorbeeld grote successen in New York (zie ook http://www.comeoutandplay.org/blog/games). Ook in Amsterdam zullen de spelen groots en hilarisch zijn.

Het debuutfestival in Amsterdam is goed gepland, want op 23 september vindt ook autovrije zondag plaats. Hierdoor kunnen de games zich nog meer territoria van de stad toe-eigenen. "Het evenement maakt deel uit van het officiële evenementenprogramma van de autovrije zondag, waardoor ook inwoners van Amsterdam goed op de hoogte zullen zijn van Come Out & Play. Hierdoor verwachten we dat, naast internationale gasten, ook veel lokale spelers zich zullen aanmelden", zegt Marleen Stikker, medeoprichter van PICNIC en directeur van Waag Society. "Door deze urban games kun je eigenlijk Amsterdam opnieuw ontdekken".

De organisatie roept creatieve geesten (nationaal en internationaal) op om game concepten in te sturen via een aanmeldformulier op de website (www.picnicnetwork.org). De concepten moeten innovatief zijn, op interessante wijze gebruik maken van de openbare ruimte en de deelnemers op een leuke manier met elkaar laten samenwerken. Op de website zijn, ter inspiratie, ook alle games te zien die vorig jaar in New York zijn gespeeld. Het insturen van ideeën kan tot 15 juli. Eind juli zal bekend worden gemaakt welke games gespeeld zullen worden tijdens Come Out & Play Amsterdam.

Meer informatie over PICNIC'07 kunt u vinden op www.picnicnetwork.org.

Wat is PICNIC?
PICNIC is Europa's grootste event op het gebied van creativiteit en innovatie. PICNIC omvat een week van seminars, conferentie en shows over media, technologie, entertainment, kunst, wetenschap en het creatieve proces. PICNIC'07 wordt georganiseerd van 22 tot 29 september 2007 rond het thema 'Feel. Play. Make'. Het evenement vindt plaats op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam en zal meer dan 7.500 professionals uit de creatieve industrie bijeenbrengen.

PICNIC wordt georganiseerd door de Stichting Cross Media Week, met ondersteuning van de Gemeente Amsterdam, het Ministerie van Economische Zaken en een groot aantal bedrijven en organisaties uit de creatieve sector.

PICNIC'07
22-29 september 2007
www.picnicnetwork.org

###