Project Gemeente Westland

haar deuren op Nationale Afval- & Recyclingdag
Afvalbrengstation Naaldwijk opent haar deuren op Nationale Afval- & Recyclingdag
Publicatiedatum: 10-09-2007

Het afvalbrengstation in Naaldwijk (Hoogwerf 5) opent op zaterdag 22 september van 12.00 tot 16.00 uur haar deuren voor alle bewoners van de gemeente Westland. Zowel jeugd als volwassenen zijn van harte welkom. Er vinden tal van activiteiten plaats en er wordt informatie gegeven over het scheiden, beheren en verwerken van afval. Met deze open dag neemt de gemeente Westland deel aan het initiatief van de NVRD (Vereniging voor Afval- en Reinigingsmanagement) om in het kader van haar 100-jarig bestaan de Nederlandse afval- en reinigingsbranche op de kaart te zetten.

Gevarieerd programma
Diverse afvalverwerkings- en afvalinzamelingsbedrijven presenteren zichzelf in stands met allerlei informatie en leuke gadgets. Ook het team Wijkbeheer van de gemeente Westland is aanwezig. Medewerkers van de gemeente leiden u desgewenst rond over het afvalbrengstation en staan klaar om uw vragen te beantwoorden. U kunt de ontwikkelingen op het gebied van afvalinzameling zien en een kijkje nemen in de nieuwste vuilniswagen. En natuurlijk is er gelegenheid om een kopje koffie of thee of een glas frisdrank te nuttigen. Tussentijds kunt u genieten van de percussieband House of Rythm, die op een heel bijzondere wijze een muzikale noot toevoegt aan deze open dag. Ook mag u zelf papier scheppen van papierpulp en zo uw eigen unieke briefpapier maken.

Spelletjes en sport voor de jeugd
Speciaal voor de jeugd zijn er leuke spelletjes. Kinderen kunnen een gratis spelletjeskaart krijgen en hiermee aan allerlei activiteiten deelnemen. Voor de snelle kids is er een compostrace, bliklopen en een mini-containerrace. Er is een knutselhoek en een springkussen en er wordt geschminkt. En wat te denken van limonade halen uit een olifant? Of een overheerlijke suikerspin of een zakje popcorn? De gebruikte spelletjeskaart kan worden ingeleverd bij Professor Kweeniehoe, die een heel geheimzinnige afvalcontainer heeft.