Gemeente Leeuwarden

De Wierde De Wierde

Gratis met de aardgasbus naar De Wierde

Bron: Gemeente Leeuwarden (10-09-2007) Zaterdag 22 september staat in het teken van de Nationale Afval- en Recyclingdag. Daarom opent Omrin's Ecopark De Wierde in Oudehaske deze dag van 10.00 tot 16.00 uur de deuren voor publiek. Er worden rondleidingen georganiseerd, demonstraties gegeven (onder andere met roofvogels) en de scheidingsinstallatie is toegankelijk. Ook voor kinderen worden diverse activiteiten georganiseerd. Inwoners van de gemeente Leeuwarden kunnen tijdens de open dag gratis op excursie naar De Wierde. Erg interessant, want op Ecopark De Wierde wordt al het afval uit uw grijze container verwerkt in de scheidings- en bewerkingsinstallatie.
Een speciale aardgasbus vertrekt 's middags om 12.45 uur vanaf het terrein van de brandweer (Aldlânsdyk 11) en is rond 17.00 uur weer terug. Zo kan iedereen met eigen ogen zien wat er allemaal met het afval gebeurt. Daarnaast kunnen de deelnemers ervaren hoe het is om met een aardgasbus mee te rijden. Een bus op aardgas is schoner, stoot veel minder uitlaatgassen uit, is stiller (zowel in de bus als daar buiten) en trilt minder dan een bus die op diesel rijdt. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat een bus op aardgas 97% minder roetdeeltjes en 58% minder stikstofdioxide uitstoot dan een bus die op diesel rijdt. Ook stoot de bus minder koolstofdioxide uit.

Opgave
Inwoners van de gemeente Leeuwarden kunnen zich tot en met 21 september opgeven om de open dag gratis met de bus te bezoeken. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar Erik Krikke van de gemeente Leeuwarden: ekrikke@leeuwarden.nl. Bellen kan ook: 058 233 87
19. Vermeld bij opgave uw naam, telefoonnummer en indien mogelijk een e-mail adres.
In de bus is beperkte ruimte beschikbaar. De eerste 38 personen die zich aanmelden kunnen mee. Toegang tot De Wierde is op eigen risico!