Gemeente Laren


GAD opent op zaterdag 22 september poorten voor publiek

Til een eitje met een kraan

De Gewestelijke Afvalstoffen Dienst Gooi en Vechtstreek organiseert op zaterdag 22 september een Open Dag. Tijdens deze Open Dag, die onderdeel is van de nationale Afval- en Recyclingdag, kan iedereen kennismaken met de GAD. Het doel van de Open Dag is aan alle belangstellenden informatie te verstrekken over afval. Ook zullen afvalverwerkingsbedrijven aanwezig zijn en tonen hoe ze afval geschikt maken voor gebruik als grondstof voor nieuwe producten. En ja... wie kan een rauw eitje optillen én heel houden met de grijpers van een kraan? De locatie van de open dag is het GAD-terrein aan de Hooftlaan in Bussum. Van 10.00 tot 15.30 uur is iedereen welkom.

Doel Open Dag

Het doel van de Open Dag is aan zoveel mogelijk bezoekers informatie te verstrekken over het traject van het afval. Ook komen afvalverwerkingsbedrijven tonen hoe ze afval geschikt maken voor hergebruik of als grondstof voor nieuwe producten. Zo zijn er bijvoorbeeld stands met demonstraties van de verwerkers van gft-afval, groenafval, glas, papier, textiel, KCA, probleemstoffen, metalen, hout, elektrische apparaten en kringloopgoederen.

Informatie en vermaak

De Open Dag bevat verder een gevarieerde mengeling van informatie en vermaak. Zo wordt het geheel opgeluisterd met muziek en speciale activiteiten voor kinderen, zoals een grabbelton, een luchtkussen, stoepkrijten, schmink, een videohoek, gratis snacks en een presentje voor de bezoekers.