Gemeente Den Haag

Op zaterdag 22 september organiseert de gemeente Den Haag een open dag in het Natuurmonument Westduinpark. Op deze dag kunnen Hagenaars kennis maken met de bijzondere natuur en de plannen voor dit duingebied. Wethouder Rabin Baldewsingh opent deze dag om 10.00 uur. "Op deze dag wil ik de Hagenaars de plannen voor dit Natuurmonument laten zien. Het Westduinpark is een heel bijzonder gebied waarvan mensen echt genieten", aldus wethouder Rabin Baldewsingh.

Activiteiten
Van 10.00 tot 15.00 uur is er een informatiemarkt op het grasveld ter hoogte van Paddepad 8 (op de hoek met De Savornin Lohmanlaan). Naast een presentatie over de plannen zijn er ook andere organisaties die uitleg geven over de natuur in dit gebied. Ook starten op deze informatiemarkt wandelingen onder deskundige begeleiding van ongeveer een uur door het Westduinpark. Voor de kinderen is er een speciale speurtocht uitgezet, die onder begeleiding van hun ouders kan worden gelopen.

Projecten Natuurmonument
Om dit gebied goed te beheren en te onderhouden heeft de gemeente Den Haag samen met belangenorganisaties in 2005 een Beheervisie opgesteld. Hierbij ligt de nadruk op het in stand houden van de internationaal waardevolle beschermde leefgebieden voor planten en dieren in het Westduinpark en de Bosjes van Poot. Vervolgens zijn er plannen ontwikkeld voor het verbeteren van de natuur en de recreatie. Begin 2008 starten de volgende projecten: herstel en verbeteren van de toegangen, voet- en fietspaden, bewegwijzering, terreinmeubilair, informatievoorziening en het verwijderen van afrasteringen.

Meer informatie staat op de website www.denhaag.nl/westduinpark