Sparta (fietsenfabrikant)


Fietsroutes in Zuidoost-Brabant voortaan ook via internet te plannen

17 september 2007
Regio-VVV Zuidoost-Brabant lanceert nieuwe interactieve fietsrouteplanner met Bitterballenroute.

Het plannen van fietsroutes in Zuidoost-Brabant kan voortaan ook via internet. De Regio-VVV Zuidoost-Brabant ontwikkelde hiervoor samen met de Fietsersbond een unieke gratis fietsrouteplanner, die gebaseerd is op de knooppunten van het bekende fietsroutenetwerk. Behalve een primeur voor Zuidoost-Brabant is de planner ook uniek vanwege het feit dat deze gekoppeld is aan regionale toeristisch-recreatieve informatie. De fietser kan hierdoor routes op maat plannen van en naar interessante bezienswaardigheden, horeca, verblijfsaccommodaties en andere activiteiten in de regio. Ter introductie van de digitale fietsrouteplanner is zaterdag 22 september a.s. de Bitterballenroute georganiseerd. Fietsers krijgen op vertoon van een via de nieuwe planner uitgeprinte fietsroute op deze dag gratis bitterballen bij de deelnemende erkende fietscafés in Zuidoost-Brabant. De fietsrouteplanner en meer informatie is te vinden via www.zobrabant.nl/fietsrouteplanner.

De Fietsrouteplanner

Via de Fietsrouteplanner Zuidoost-Brabant kunnen fietsers eenvoudig op hun PC routes op maat uitstippelen in Zuidoost-Brabant. Daarbij kan men interessante bezienswaardigheden, horeca en activiteiten opnemen in de routes, de zogenaamde points-of-interest. Informatie over deze points-of-interest komt uit de toeristisch-recreatieve database van de Regio-VVV. Afgelopen zomer heeft de Regio-VVV een belangrijke efficiency slag gemaakt met deze database, door toeristisch-recreatieve bedrijven de mogelijkheid te geven zelf hun informatie te onderhouden. Fietsers kunnen de uitgestippelde routes uitprinten of downloaden in een formaat dat geschikt is voor GPS apparaten.
Voor een vervolgfase zijn er plannen om de routeplanner uit te bouwen met deur-tot-deur functionaliteit, op basis van adresinformatie. Daarnaast zal het bedrijfsleven nog meer betrokken worden om via themaroutes en acties de fietsers interessante aanbiedingen te kunnen doen.

Samenwerking

De Regio-VVV heeft verschillende partijen benaderd voor de ontwikkeling van de fietsrouteplanner, maar deze haakten echter af vanwege de complexiteit van het project. Begin 2007 werd daarom de samenwerking aangegaan met de Fietsersbond, die een ander soort fietsrouteplanner reeds ontwikkeld had voor de provincie Utrecht. De Fietsersbond heeft de ambitie een landelijk dekkende fietsrouteplanner te ontwikkelen en zag in de samenwerking met de Regio-VVV Zuidoost_Brabant de mogelijkheid om de fietsrouteplanner uit te bouwen met het fietsroutenetwerk en de koppeling met
points-of-interest.

Officiële opening

Vrijdag 14 september jl. is de fietsrouteplanner officieel geopend door de heer J. van Maasakkers, voorzitter van de Raad van Toezicht van de Regio-VVV Zuidoost-Brabant. De opening vond plaats in het Bavaria Brouwerij Café te Lieshout, een erkend fietscafé. De heer Van Maasakkers pompte hiervoor symbolisch de fietsband op van een geanimeerde versie van Dito, de Digitale Toerist van Zuidoost-Brabant, die daarna op een groot scherm de fietsrouteplanner onthulde.

De Bitterballenroute

Om fietsers kennis te laten maken met de nieuwe fietsrouteplanner wordt op zaterdag 22 september a.s. de Bitterballenroute georganiseerd. Fietsers krijgen op die dag op vertoon van een via de planner uitgeprinte fietsrouteroute gratis bitterballen bij de deelnemende erkende fietscafés, die in de planner aangeduid zijn met een bitterbal icoon. Op vertoon van de uitgeprinte route krijgt de fietser bij het deelnemende fietscafé gratis bitterballen bij een betaalde consumptie.

www.sparta.nl - copyright © 2006
SPARTA B.V., Apeldoorn - colofon & disclaimer
SPARTA B.V. is onderdeel van de Accell Group, een internationaal beursgenoteerd conglomeraat van vooraanstaande fietsfabrikanten. Accell Group - The Premier European Cycle Group