Ingezonden persbericht


Persbericht 17 september 2007

Theater aan het water bij Museum De Cruquius

Museum De Cruquius is zaterdagmiddag 22 september het decor van de Kunstvaarroute 2007; het jaarlijkse kinderkunstfestival op en om de ringvaart van de Haarlemmermeer, georganiseerd door stichting Meerwaarde. De Kunstvaarroute is een vloot die van dorp naar dorp vaart met diverse theatervoorstellingen, kunsten en workshops voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Hierbij is ook de rest van de familie van harte welkom. Vanaf 14.30 uur leggen de festivalboten aan bij Museum De Cruquius en zijn er tal van activiteiten in en om het museum te doen:

Workshop Theater
Samen met een professionele theaterdocent van Theatra gaan kinderen aan de slag met het thema "sprookjes". Alles komt aan bod: spel, beweging, improvisatie en scènes maken. Speciaal voor kinderen die het leuk vinden om toneel te spelen, en graag eens op een spannende en theatrale manier in de sprookjeswereld duiken.

Workshop schilderen
Kinderen maken een schilderij aan een echte ezel en op een echt doek onder begeleiding van kunstdocenten. Inspiratie wordt gehaald uit de Ringvaart, het water, de boten, de bruggen en de vissen.

Koele kunst
Het kindertheaterduo Kris en Kras laat zien hoe je van allerlei gewone voorwerpen de meest fantastische kunstwerken kunt maken. Of neemt het duo ons in de maling? Kom ook kijken naar een aantal kleine voorstellingen van de geweldige Kris en Kras.

Living History
Vier historische personen proberen het nooit opgeloste raadsel van de afgebroken balansarmen op te lossen. Het is het jaar 1851: wat deed de machinist, wat was de rol van de vrouw van de opzichter en hoe komt Nicolaas Cruquius samen met zijn huishoudster weer tot leven? De acteurs van Living History Kennemerland nemen je mee in het museum op zoek naar antwoorden op al deze vragen. Niet alleen de acteurs zijn verkleed, kinderen kunnen zich verkleden als machinist, olieman of dijkgraaf. Het kostuumspel "Sabotage op de Cruquius" wordt twee keer opgevoerd: om 15.00 en om 16.00.

Gratis deelname
Bij de informatiestand van de Kunstvaarroute kunnen kinderen zich inschrijven voor de workshops en voorstellingen. De stand is geopend vanaf 14.30 uur en is te vinden in de museumtuin. Deelname aan de Kunstvaarroute is geheel gratis! Museum De Cruquius is van 14.30 tot 17.00 de locatie van de kunstvaarroute. Uiteraard is het museum deze dag gewoon geopend voor publiek.

Museum De Cruquius
Adres: Cruquiusdijk 27, 2142 ER CRUQUIUS, 023-5285704, www.MuseumDeCruquius.nl Openingstijden: 1 maart tot 1 november: ma t/m vr van 10.00 tot 17.00 en za en zo van 11.00 tot 17.00. 1 november tot 1 maart: za en zo van 11.00 tot 17.00. Contactpersoon: Janneke Oldenbeuving, educator

Stichting Meerwaarde
www.Meerwaarde.nl

---- --