Gemeente Delft

Deelname gemeente aan 'Mobiloos'.

Op zaterdag 22 september presenteert de gemeente tijdens 'Mobiloos', het autoloze dag festival, een aantal Delftse fietsprojecten. Ook kunnen kinderen hun kennis over de Delftse verkeerssituatie testen. De informatiemarkt vindt plaats van 11.00 tot 17.00 uur op het Vesteplein.

'Mobiloos' is een initiatief van Milieudefensie in het kader van de autoloze dag. Op een ludieke manier vragen de deelnemende organisaties (o.a. Gemeente Delft, Fietsersbond, Rover) tijdens 'Mobiloos' aandacht voor alternatieve vervoersvormen. Er zijn demonstraties, workshops en optredens. De bezoekers aan de informatiestand van de gemeente kunnen er hun verkeerskennis testen in de verkeersquiz. 20 vragen over Delftse verkeerssituaties foutloos beantwoorden is lastiger dan je denkt! Kinderen dingen mee naar een prijs.

Daarnaast geeft de gemeente informatie over projecten als ZOEF (regionale fietsroute), Met de fiets minder file (woon/werkverkeer tussen Rotterdam en Delft), Kinderen veiliger door Delft (verkeersveiligheid rondom scholen), Fietsen in de binnenstad (de fietser in de binnenstad te gast bij de voetganger), Fietsenstalling Vesteplein en Op de fiets naar het werk (actie onder Delfts personeel).

Tijdens deze dag kunnen fietsers hun fiets gratis stallen in de bewaakte fietsenstalling van Biesieklette aan het Vesteplein. Daarnaast biedt Biesieklette een Quickscan APK voor de fiets aan en kunnen fietsers er een workshop bandenplakken volgen.

Noot voor de redactie,

Gemeente Delft