Provincie Noord-Holland

Feest bij 12½-jarig bestaan van Groene AS

17-9-2007

De Groene AS bestaat 12½ jaar. Bovendien wordt zaterdag 22 september de Lange Bretten, één van de 62 projecten, officieel geopend. Reden voor een feestje, en daarom is het zaterdag Groene AS-dag.

De Groene AS is een ecologische verbindingszone tussen de veenweidegebieden van Amstelland en die van Spaarnwoude. Zulke verbindingszones moeten ervoor zorgen dat er een groter aaneengesloten leefgebied ontstaat voor bepaalde diersoorten. Die gebieden hebben ook een belangrijke recreatieve functie.

Zo kunt u zaterdag kennismaken met de Groene AS-fietsroute. Op verschillende punten langs de route geven partners en beheerders van de Groene AS informatie. Bij infopunt nummer 1 (Lange Bretten/Australiëhavenweg) worden van 10.30 uur tot 15.30 uur rondleidingen verzorgd. Kinderen kunnen hier op de nieuwe speelweide onder begeleiding struinkunst maken.

Om 16.00 uur bent u welkom bij de speel- en uitkijkheuvel aan het einde van het Brettenpad, in de buurt van volkstuinencomplex de Groote Braak en fietspad Daveren. Tot 19.00 uur is het daar feest in verband met de opening van de Lange Bretten. Het is een van de laatste stadswildernissen met kijk-, struin- en gebruiksnatuur. Met 150 hectare is de Lange Bretten drie keer zo groot als het Vondelpark

Meer informatie vindt u op de website van de Groene AS.