Gemeente Vlist


---

Open_dag_Cyclus

Open dag bij Cyclus: Opgeruimd staat netjes!

Op 22 september 2007 organiseert Cyclus een feestelijke open dag op het overlaadstation in Alphen aan den Rijn. De open dag biedt inwoners van gemeenten in de omgeving de mogelijkheid om eens achter de schermen van Cyclus te kijken. Ruud Feltkamp, bekend van onder andere GTST en Kruimeltje, reikt een prijs uit aan de winnaar van de prijsvraag van de campagne Afvalscheiden, Goed bezig!.

In verband met de landelijke Afval- & Recyclingdag dag van de NVRD, (vereniging voor afval- en reinigingsmanagement) organiseert Cyclus op 22 september een open dag.

Van 11.00 tot 16.00 uur is het overlaadstation op De Schans 27 in Alpen aan den Rijn geopend voor inwoners van de regio en andere belangstellenden.

De toegang is gratis.

Programma

Voor jong en oud is er van alles te beleven tijdens de open dag. Zo presenteren de Cyclus-teams onze activiteiten en producten, kunt u deelnemen aan een rondleiding op het overlaadstation en zijn er demonstraties met inzamel- en reinigingsvoertuigen (vuilnis- en veegwagens). Ook is er een spectaculair afvaloptreden. Voor kinderen is er een rommelmarkt, een springkussen, een kleurhoek, een schminker, een speurtocht en nog veel meer. Kortom, een compleet programma voor jong en oud. Bovendien is Bas de Bij (bekend van de campagne Afvalscheiden, Goed bezig!) aanwezig om aandacht te vragen voor gescheiden afvalinzameling.

Het overlaadstation

Een overlaadstation is een verzamelpunt waar afval-inzamelvoertuigen hun lading kunnen storten. Op die manier hoeven de inzamelvoertuigen geen grote afstanden af te leggen en kunnen wij meer tijd besteden aan het daadwerkelijk inzamelen van afval.

Cyclus

Cyclus is een gespecialiseerd bedrijf op het gebied van het beheer van de openbare ruimte en afvalbeheer. Cyclus zamelt het huishoudelijk afval in, in 17 gemeenten in en heeft 6 afvalbrengstations waar inwoners van de betreffende gemeenten onder andere hun grofvuil, klein chemisch afval en papier in kunnen leveren.

In de gemeente Gouda verzorgt Cyclus ook het beheer van de openbare ruimte. Dit betekent dat het onderhoud van groenvoorzieningen, sportvelden, straten en trottoirs en riolering door Cyclus worden verzorgd.

Cyclus is een overheids-NV. De volgende gemeenten zijn aandeelhouder: Alphen aan den Rijn, Bergambacht, Bodegraven, Boskoop, Gouda, Jacobswoude, Moordrecht, Nederlek, Nieuwerkerk aan den IJssel, Nieuwkoop, Ouderkerk, Reeuwijk, Rijnwoude, Schoonhoven, Vlist, Waddinxveen en Zevenhuizen-Moerkapelle.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ilse van den Berg, Adviseur communicatie Cyclus, telefoon 0182 54 75 21, e-mail e.van.den.berg@cyclusnv.nl.

www.cyclusnv.nl

www.afvalscheiden.info


---

| |