Koninklijke Nederlandse Schaakbond

IJSCO Jeugdcyclus gaat weer beginnen

Op 22 september gaat het IJSCO-seizoen weer van start. IJSCO is een cyclus van jegdtoernooien die in het OSBO-gebied wordt gespeeld. Het is een van de grootste in zijn soort.

Traditiegetrouw begint de cyclus in Dodewaard (Betuwe/Gelderland). Er zijn in totaal twaalf jeugdtoernooien verdeeld over evenzoveel verenigingen, die op hun eigen manier de toernooien organiseren. De eerste drie toernooien worden gespeeld op 22 september in Dodewaard, op 7 oktober bij De Toren in Arnhem en op 22 oktober in Bennekom.

Na elk IJSCO toernooi worden de uitslagen verwerkt. Op basis daarvan komen er ranglijsten tot stand. Deze zijn weer verdeeld in vier sectoren:

1. De allersterksten (jongens en meisjes). Dat levert de uiteindelijke IJSCO kampioen op.

2. Het bolletjesklassement voor degene die de meeste progressie maakt.
3. Het meisjesklassement

4. Het klassement voor de jongsten tot 11 jaar

Inschrijven voor de eerste drie toernooien is reeds mogelijk. Zie deze link. U kunt ook de IJSCO-button op de nieuwspagina aanklikken.
---

Nationaal Coach Congres op 29 september

Op zaterdag 29 september organiseren NL Coach, Arko Sports Media en NOC*NSF het Nationaal Coach Congres. Belangstellenden voor het coachen kunnen zich nog voor dit congres aanmelden. Informatie over het congres en de mogelijkheid tot aanmelden zijn te vinden op deze site.
---