Gemeente Spijkenisse


Dag van de Vooruitgang, groen licht voor duurzame mobiliteit in Spijkenisse

18 september 2007

Een ritje met een fietstaxi? Op de mountainbike over een hindernisparcours? Of even klimmen op een klimwand? Tijdens de Dag van de Vooruitgang, op zaterdag 22 september van 10.00 tot 16.00 uur, kan het allemaal. Op het marktplein naast de Dorpskerk vinden die dag allerlei activiteiten plaats die te maken hebben met duurzame mobiliteit en gezond bewegen.

Zo is er een informatiemarkt over duurzame mobiliteit en gezond bewegen op marktplein. Een fietsendief geeft daar een show over het goed beveiligen van fietsen. Daarnaast kunnen fietsen ook gegraveerd worden. Verder is er de mogelijkheid om deel te nemen aan Nordic Walking en de Ren-je-Rot Verkeersshow, waar leuke prijzen te winnen zijn. Een klimwand en een suikerspinnenkraam maken de informatiemarkt compleet.

De fluisterboot vaart deze dag gratis. Liefhebbers kunnen zich aanmelden bij het Milieu Huis, tel: (0181) 600 090. Fietsers en wandelaars kunnen daarnaast een `rondje pont' maken en gratis gebruik maken van de veerboot van Hekelingen naar Nieuw-Beijerland en van de Beerenplaat naar Rhoon. Deze veerboten varen de hele dag. Tenslotte vaart er een extra boot tussen Spijkenisse, Oud-Beijerland en Klein Profijt.
Deze veerboot vertrekt vanaf de haven van Spijkenisse om 10.30, 12.30, 14.30 en 16.30 uur.

Week van de Vooruitgang
De Dag van de Vooruitgang wordt georganiseerd door de gemeente en is onderdeel van de Europese Week van de Vooruitgang. Die vindt van 16 tot en met 22 september plaats.

De coördinator van deze week, Milieudefensie, wil samen met onder andere het Klimaatverbond mensen bewust maken van hun mobiliteitsgedrag en hun invloed op de luchtkwaliteit. Het verkeer draagt in hoge mate bij aan de opwarming van de aarde en aan schadelijke luchtvervuiling.
Bijlagen
Vooruitgang sept 07
Programma van de Dag van de Vooruitgang 22 september 2007 (pdf; 33 KB)