Gemeente Schiedam


September

Ridderevenement op Het Toernooiveld

19 september 2007

Met een spectaculair ridderevenement gaat op zaterdag 22 september de verkoop van nieuwbouwproject Het Toernooiveld in Schiedam van start. Ridders te paard, jonkvrouwen, een arena en de strijd om de beste te zijn. De Middeleeuwen herleven tijdens dit gratis toegankelijke evenement voor jong en oud. Glimmende harnassen, het geluid van kruisende zwaarden. Ridders op paarden, in volle galop op elkaar afstormend met de lans gereed om de ander van het paard te steken.

Het bouwterrein van Het Toernooiveld, op de hoek van de Burgemeester van Haarenlaan en de Vlaardingerdijk, hult zich tussen 11.00 en 15.00 uur in Middeleeuwse sferen. Er komen échte Ridders te paard, er is een roofvogelshow en een kindervijfkamp. Iedereen kan op de foto met een ridder en kinderen die zelf verkleed komen als Ridder of Prinses maken kans op mooie prijzen.

Van Ridder tot Jonkvrouwe
Het Toernooiveld bestaat uit 53 eengezinswoningen en 80 appartementen. De eerste fase, 47 woningen in de laagbouw, gaan op 22 september in verkoop. Eén van de belangrijkste kenmerken van Het Toernooiveld is de diversiteit; uiteenlopende typen woningen in verschillende prijsklassen. De woningen hebben de toepasselijke namen Ridder, Jonkvrouwe, Vaandel, Schild en Baldakijn meegekregen. Op de website www.hettoernooiveld.nl hebben zich inmiddels al meer dan 300 belangstellenden geregistreerd. Zij ontvangen allemaal een persoonlijke uitnodiging die toegang geeft tot de speciale verkooptent. De verkoopdocumentatie is op de 22^ste voor het eerst beschikbaar en de makelaars zijn aanwezig om alle vragen te beantwoorden.

Ridderevenement zaterdag 22 september
11.00 15.00 uur
Het Toernooiveld
www.hettoernooiveld.nl