Europa onder de mensen

19/09/2007 10:14



Europees Parlement Den Haag



PERSBERICHT

Europa onder de mensen!
Een Agora-debat tussen burgers en bestuurders op het Film by the Sea Festival in Vlissingen

Aanstaande zaterdag 22 september zal op het Film by the Sea Festival te Vlissingen het vierde debat plaats vinden uit de debatreeks "Europa, waar ligt uw grens?", georganiseerd door Bureau Europees Parlement in samenwerking met Stichting Agora Europa. Het debat vindt tussen 16.00 en 17.30 uur plaats in de Cinecity-bioscoop aan de Spuikomweg 1 te Vlissingen.

Met Europa gaan we een spannende tijd tegemoet. Er komt een vervanger voor de weggestemde Europese Grondwet, op basis van het akkoord dat de regeringsleiders in juni jl. hebben bereikt. Kunnen Nederlanders zich vinden in het nieuwe verdrag? Welke richting willen we uit met Europa? Over deze thema's zal gediscussieerd worden door burgers, Europarlementariërs en andere opinieleiders.

Het doel van de debatreeks "Europa, waar ligt uw grens?" is tot een gezamenlijke visie van Nederlanders op Europa te komen en deze in een document te vervatten: een nieuw "Sociaal Contract" voor Europa. Dit document wordt gebaseerd op de debatten en op de uitkomsten van een enqu(ee)te in de lokale media en op de website www.europa-nu.nl. Aan het eind van de debatreeks wordt het overhandigd aan Nederlandse en Europese volksvertegenwoordigers.

Op 22 september zullen in Vlissingen de volgende gastsprekers deelnemen aan het debat: Paul van Buitenen - Europarlementariër voor Europa Transparant Karla Peijs - Commissaris van de Koningin provincie Zeeland en ex-Europarlementariër voor het CDA Luuk Blom - Tweede Kamerlid en Europa-woordvoerder voor de PvdA Tessa de Loo - Schrijfster
Peter Jansen - Hoofdredacteur PZC
Bart Kiers - Multimuzikaal talent

Het debat zal worden geleid door Niesco Dubbelboer, oud-Tweede Kamerlid.

Data en locaties van de andere debatten:
Zondag 26 augustus Noorderzon Festival Groningen
Donderdag 30 augustus Cultura Nova Festival Heerlen
Woensdag 19 september Saxion Hogeschool Enschede
Donderdag 4 oktober Hogeschool Arnhem & Nijmegen Nijmegen Zondag 25 november STRP Festival Eindhoven

Noot voor de pers:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Leon Peijnenburg (persattaché), leon.peijnenburg@europarl.europa.eu, tel 070-3135400 Sjerp van der Vaart (directeur Bureau EP), sjerp.vandervaart@europarl.europa.eu, tel 06-20417373 Arjen Nijeboer (projectmanager Agora Europa), arjen@agora-europe.org, tel 06-52450279