Partij van de Arbeid

Meer Rood op Straat

19-09-2007 11:44

Aanstaande zaterdag 22 september gaan PvdA Bewindspersonen, Tweede Kamerleden, en lokale en regionale politici in heel Nederland de straat op om met de kiezers te discussiëren over de dinsdag gepresenteerde miljoenennota. De PvdA is trots op de miljoenennota. Het roer is om! De PvdA staat voor een eerlijk en sociaal Nederland, waarvoor we gezamenlijk verantwoordelijkheid nemen.

Met de PvdA in het kabinet is het tijdperk van ieder voor zich voorbij. Dit kabinet investeert in de samenleving zonder de rekening naar de toekomst door te schuiven. Dat is de boodschap van Prinsjesdag. Zaterdag gaan PvdA-ers in het hele land met deze boodschap de straat op:

Eerlijk delen
De PvdA staat voor een solide financieel beleid waarbij de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen. Eindelijk wordt er dan ook iets gevraagd van de hoogste inkomens,
terwijl mensen met een laag inkomen, zoals ouderen met alleen AOW en minima worden ontzien. De topinkomens in de (semi-) publieke sector worden aangepakt.
Hardwerkende mensen met een laag inkomen, zullen meer van hun loon overhouden. Werk moet immers lonen.

Kinderen eerst
Het is onacceptabel dat 300.000 kinderen beginnen met een achterstand: zij groeien op in een arm gezin. Daarom brengen we in deze kabinetsperiode het aantal kinderen
dat in armoede opgroeit met één derde terug. Teveel kinderen kunnen wegens geldgebrek niet sporten of deelnemen aan activiteiten op school! We zorgen ervoor dit met de helft vermindert. En alle kinderen krijgen recht op goede speel- en opvangvoorzieningen.

Goede leraren staan aan de basis van goed onderwijs Iedereen moet de kans krijgen het beste uit zichzelf naar boven te halen. Goed onderwijs is daarvoor cruciaal. Dat kan alleen met goede leraren. Zij zijn het kloppende hart van goed onderwijs. Hun beroep moet weer worden gewaardeerd. Dat betekent een hoger salaris, maar ook meer tijd om te doen waarvoor ze zijn aangesteld: lesgeven. Meer conciërges en maatschappelijk werkers zorgen ervoor dat leraren gewoon voor de klas kunnen staan. En we zetten in op kleinschalig onderwijs. Terug naar de menselijke maat!

Krachtwijken
Teveel wijken in Nederland kampen met grote problemen. We zetten alles op alles om van 40 aandachtswijken binnen 8 tot 10 jaar krachtwijken te maken. Wijken moeten
werken als een emancipatiemachine. Door betere huisvesting, maar ook door opleiding en door meer kansen op de arbeidsmarkt. Door meer wijkagenten aan te stellen, opvoedingsondersteuning aan ouders te geven, schooluitval aan te pakken en ondernemers starterskredieten te verlenen. Dat doen we samen met de mensen in die wijken.

Meer mensen aan het werk
Dit land kan het zich niet veroorloven dat zoveel mensen langs de kant staan. Oudere werknemers, vrouwen, allochtonen: ze zijn onmisbaar. Daarom helpen we 200.000 mensen die nu moeilijk aan het werk komen, aan de slag.

Meer informatie over de Meer Rood op Straat-activiteiten bij u in de buurt vindt u in de agenda.