Gemeente Spijkenisse


Verkeersquiz Spijkenisse, dat ben jij

19 september 2007

Gedragscampagne Verkeer
Voor de tweede keer in Spijkenisse wordt de Verkeersquiz Spijkenisse, dat ben jij! gehouden. De quiz is een van de activiteiten van de Dag van de Vooruitgang op zaterdag 22 september op het plein "De Markt" naast de Dorpskerk. De quiz wordt meerdere malen gehouden tussen 10.00 uur en 16.00 uur en iedereen die het leuk vindt en ter plekke aanwezig is kan meedoen. Er zijn overigens leuke prijzen te winnen.

De Verkeersquiz maakt onderdeel uit van de Spijkenisser campagne om het hard rijden in de woonwijken van Spijkenisse tegen te gaan. Veel bewoners vinden dat er te hard gereden wordt in de wijk en hebben de gemeente verzocht om daar aandacht voor te vragen via gedragscampagnes.

De presentatie van de verkeersquiz is deze keer niet in handen van zanger en presentator Albert West, maar van een van de medewerkers van het Sportteam van de gemeente.

Eerder werd de verkeersgedragcampagne als pilot gehouden in Waterland en de Kreken. Daar werd vooral de nadruk gelegd op kennis en houding. Evaluatie heeft uitgewezen dat 27 % van de inwoners van de wijken stil heeft gestaan bij het eigen gedrag. Zij hebben anderen op hun gedrag aangesproken door de campagne en men heeft opgemerkt dat er in de wijk over gesproken werd. Negen procent gaf zelfs aan dat hun gedrag veranderd is door de campagne. Reden voor de gemeente om de verkeersgedragcampagne voort te zetten in andere wijken. Interne links
Dag van de Vooruitgang, groen licht voor duurzame mobiliteit in Spijkenisse