Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Pizza eten uit een tube in Het Land van Ooit

Ooit in Space geweest?

Na de succesvolle evenementen 'Ooit in Afrika geweest?', met een wervelende reptielenshow, en 'Ooit in Azië geweest', staat komend weekend 22 en 23 september 'Space' centraal in Het Land van Ooit. Dit evenement maakt onderdeel uit van de reeks 'wereldse' evenementen tijdens de weekenden in september waarbij kennismaking met andere culturen voorop staat.

De 'wereld' van de ruimte spreekt veel mensen aan door haar onbereikbaarheid en ongekende schoonheid. Hoewel de gemiddelde mens in zijn leven niet vaak in aanraking komt met Space, is dat dit weekend wèl mogelijk in Het Land van Ooit.

In Het Land van Ooit staat dit weekend een echte mini satelliet! Medewerkers van de Technische Universiteit Delft komen een speciale demonstratie geven. Deze mini satelliet is al onthuld door Prins Friso van de Koninklijke familie en in oktober wordt hij daadwerkelijk in India gelanceerd! Kinderen krijgen de kans om zelf een eigen satelliet te bouwen onder toezicht van de experts.

Verder kun je meedoen aan een spannende speurtocht waarbij je kennis over Space getest wordt. De winnaar van deze speurtocht krijgt een mooie prijs die wordt uitgereikt door de Gouverneur. Ook is er de mogelijk om gerechten te proeven die je normaal gesproken niet snel zult eten. Wat dacht je van een pizza uit een tube of een space-hamburger met groen saus? Je kunt het nu proeven in Het Land van Ooit.

Speciale Actie
Tijdens dit 'wereldse' evenement geldt in Het Land van Ooit een speciale actie. Kinderen die thuis een eigen paspoort ontwerpen en maken krijgen hiermee binnen de Landsgrenzen van Ooit 200 OoitSenten! (heeft een Anderlandse waarde van ¤ 2,-).

Volgend weekend is er nog een speciaal evenement in Het Land van Ooit, namelijk ooit op de Noordpool geweest? In oktober vinden tevens de Ooitse kinderboekenweek en de Ridders- en Prinsessenparty plaats. Voor meer informatie over het evenementenprogramma van Het Land van Ooit, kijk op www.ooit.nl

Tot Ooit!

Aan de redactie:
Voor meer informatie over de evenementen in Het Land van Ooit kunt u contact opnemen met Lieke Verhofstad van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Het Land van Ooit. Telefoon: 0416 - 377 775. E-mail:: l.verhofstad@ooit.nl