Partij van de Arbeid

Den Haag, 20 september 2007

PVDA-POLITICI DE STRAAT OP

Zaterdag 22 september: Straten-Generaal

Op zaterdag 22 september 2007 gaan PvdA-politici in het hele land de straat op om met kiezers in gesprek te gaan over de beleidsvoorstellen die op Prinsjesdag gepresenteerd zijn. PvdA-bewindslieden, Tweede en Eerste Kamerleden, wethouders, gemeenteraadsleden en vele vrijwilligers doen, net als vorige jaren, mee aan deze 'Straten-Generaal'.

Zo gaat fractievoorzitter Jacques Tichelaar de straat op in Heerenveen en Sneek. Minister Jacqueline Cramer is aanwezig in Arnhem, minister Ella Vogelaar is aanspreekbaar in Dordrecht en staatssecretaris Ahmed Aboutaleb gaat op de Afrikaandermarkt in Rotterdam in gesprek met kiezers. De Tweede Kamerleden zijn op straat in steden in het hele land, van Kerkrade tot Alkmaar en van Apeldoorn tot Den Haag.

De PvdA-politici gaan op pad met een boodschap. PvdA-fractievoorzitter Jacques Tichelaar: 'De PvdA maakt het verschil. De eerste begroting van dit kabinet is sterk, groen en sociaal. Deze regering investeert in werk, wijken, milieu, zorg en onderwijs en is tegelijkertijd op weg naar een historisch lage staatsschuld. De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten en de grootste vervuilers betalen. Een begroting dus voor nu en voor de toekomst, waarvoor dit kabinet een stevig compliment verdient. Deze begroting is ongekend sociaal. De eerste begroting van dit kabinet is meteen Balkenende's beste ooit.'

Bijlage: Programma Straten Generaal met een overzicht van activiteiten per provincie.