'Collecte on Tour' Fonds verstandelijk gehandicapten

20/09/2007 15:09



Het Netwerkhuis



'Collecte on Tour' Fonds verstandelijk gehandicapten

Tijdens de nationale collecteweek van het Fonds verstandelijk gehandicapten, van 23 t/m 29 september, bezoeken drie mobiele collecteteams vijfentwintig verschillende steden van Nederland onder de actienaam Collecte on Tour! Het Fonds zet daarmee een nieuwe trend en maakt collecteren hiermee ook voor jongeren interessant.

Scholieren van het St. Bonifatiuscollege Utrecht, ROC Landstede Zwolle en het ROC ASA Amersfoort gaan samen met jongere verstandelijk gehandicapten collecteren in een groot aantal verschillende plaatsen, veelal tijdens lokale evenementen.

In enkele plaatsen brengen zij voorafgaand een bezoek aan Burgemeester en Wethouders om de eerste euro's in ontvangst te nemen. Daar bieden zij tegelijkertijd een kort statement aan over de positie van verstandelijk gehandicapten. Zij willen graag een aantal wensen en zorgen onder de aandacht brengen, waarbij met name ingegaan wordt op het belang van het creëren van lokale ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking, Prokkelen genaamd.

De scholieren van het St. Bonifatiuscollege Utrecht, ROC Landstede Zwolle en het ROC ASA Amersfoort werken samen met het Fonds verstandelijk gehandicapten. Zij organiseren de 'collecte on tour' in het kader van hun maatschappelijke stage.

Deze tour vindt plaats tijdens de nationale collecte van het Fonds verstandelijk gehandicapten, die van 23 t/m 29 september a.s. plaatsvindt: niet minder dan 50.000 vrijwilligers collecteren die week huis-aan-huis in heel Nederland. De mobiele jongeren teams bezoeken veel verschillende plaatsen en versterken daarmee de lokale collecteorganisaties van het Fonds.

De collecte teams bezoeken:
22 september de opening van de collecteweek in Amersfoort,
23 september de TT in Assen, de dam tot dam loop in Amsterdam en Blaricum, 24 september de lapjesmarkt in Apeldoorn met een ontmoeting met wethouder P. Blokhuis, Eindhoven, Rotterdam, Waalwijk en Breda, 25 september Krimpen aan de IJssel met een ontmoeting met wethouder A.A. Aeyelts Averink-Winsemius, Rotterdam, Arnhem en het centrum van Amsterdam, 26 september Alkmaar, Almere, Utrecht, Hilversum, Amsterdam, 27 september Delft, Gouda, Breda, Tilburg en Helmond,
28 september Arnhem, Den Haag, Hilversum en alle teams zullen de tour afsluiten met een gezamenlijke collecte in de middag te Amersfoort en tot slot 29 september Classic Car festival in Assen, Doetinchem met een ontmoeting met wethouder O. van Dijk en Apeldoorn.

Over het Fonds verstandelijk gehandicapten
Het Fonds financiert projecten die de kwaliteit van leven van verstandelijk gehandicapten verbeteren, op het terrein van wonen, werken en vrije tijd. Het Fonds is voor een groot deel afhankelijk van donateurs en vrijwilligers, die dit doel een warm hart toedragen. Meer informatie www.fondsverstandelijkgehandicapten.nl





http://www.ikbenbijzonder.nl