Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Herdenking van operatie 'Market Garden' aankomend weekend

Aviodrome startpunt voor paradropping door Dakota 'Drag em Oot'

Lelystad, 20 september 2007 - Het weekend van 22 en 23 september 2007 staat in het teken van de herdenking van operatie 'Market Garden'; de mislukte poging van de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog om Nederland snel te bevrijden door grootscheepse luchtlandingen te laten plaatsvinden bij Arnhem en Nijmegen. Om deze herdenking luister bij te zetten zal een aantal parachutistendroppings plaatsvinden.

Speciaal voor deze herdenking zal de Douglas Dakota 'Drag em Oot' uit Groot-Brittannië overkomen om, vanaf het platform van Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op de luchthaven Lelystad, te vertrekken naar de Ginkelse Heide om daar parachutisten te droppen. Dit toestel, dat geheel in Tweede Wereldoorlog kleuren is uitgevoerd, heeft daadwerkelijk in 1944 een rol gespeeld in operatie 'Market Garden'. Tijdens de herdenking van de luchtlandingen van september 1944 zullen parachutisten van o.a. de Pathfinder Group in originele uniformen en ouderwets ogende 'koepelparachutes' worden gedropt.

Parachutisten

De Dakota 'Drag em Oot' komt naar verwachting vrijdag omstreeks 14.30 uur vanuit Engeland aan op het platform van de Aviodrome op de luchthaven Lelystad. Op zowel zaterdag als zondag zal het vliegtuig een aantal malen parachutisten ophalen. Op zaterdag zal om 11.00 en 15.55 uur worden vertrokken en op zondag landt het toestel om 10.30 uur, om vervolgens te vertrekken om 11.00 en 12.35 uur. Bezoekers van de Aviodrome kunnen de aankomsten en vertrekken van de historische en beroemde Dakota van nabij bekijken. Vanzelfsprekend kunnen techniek en weer invloed hebben op dit schema.

Meer Informatie
Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome bevindt zich aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad. Voor meer informatie kunnen belangstellenden terecht op www.aviodrome.nl. Meer informatie is ook te krijgen via het telefoonnummer 0900 - AVIODROME / 0900 - 2846376 (25 ct. p. min.). Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome is iedere dag geopend van 10:00 - 17.00 uur. De Aviodrome is op maandag gesloten, maar is tijdens schoolvakanties (alle regio's) en feestdagen wel op maandag geopend.

Klik voor meer informatie op:

* Persfoto's: www.aviodrome.nl/persfoto

* Overige persberichten: www.aviodrome.nl/nieuws/persberichten
* Perscontacten: p.vdnoort@aviodrome.nl

* Website: www.aviodrome.nl

Peter F.A. van de Noort
Hoofd PR en voorlichting
Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome
Adres: Pelikaanweg 50
8218 PG Luchthaven Lelystad
Telefoon:

0320 - 289 858
Fax: 0320 - 289 841
E-mail: p.vdnoort@aviodrome.nl
Website: www.aviodrome.nl