Gemeente Spijkenisse


Buurtpreventie Spijkenisse interessant voor woningcorporaties uit Den Haag

21 september 2007

buurtpreventie
Een delegatie van zo'n dertig vertegenwoordigers van woningcorporaties en opbouwwerkers uit Den Haag brengt op zaterdag 22 september een bezoek aan de buurtpreventieteams van Spijkenisse. Reden voor het bezoek is te kijken hoe buurtpreventie in Spijkenisse werkt.

De delegatie wordt door wethouder Jan Willem Mijnans om 15.30 uur ontvangen op Rayon West aan de Hekelingseweg. Na een uitleg door de wethouder en de projectcoördinator buurtpreventie gaan de bezoekers samen met de lopers van de buurtpreventieteams lopen door de buurt de Gaarden en de wijk Waterland. Onderweg wordt door de deelnemers aan buurtpreventie het een en ander toegelicht. Om 19.00 uur vertrekt het bezoek voor een gezamenlijk diner.

Buurtpreventie is in 2006 gestart in de Gaarden. Inmiddels zijn er ook buurtpreventieteams in Gildenwijk en Waterland. In het najaar volgt De Hoek. De mensen van de buurtpreventieteams zijn bewoners uit de wijk die de ogen en oren zijn van de politie, de gemeente en de woningcorporaties. Zij lopen op onwillekeurige tijden en dagen door de wijk en signaleren van alles en nog wat. Alles wordt doorgegeven aan de instanties en zij zorgen er op hun beurt voor dat er zo snel als mogelijk gereageerd wordt. In de Gaarden steeg het veiligheidsgevoel onder bewoners en daalden de criminaliteitscijfers.