straatparade Rotterdam geeft startsein militaire taptoe

Burgemeester van Rotterdam mr. I.W. Opstelten, de plaatsvervangend commandant der Strijdkrachten, Luitenant-generaal R.A.C. Bertholee en de voorzitter van de Stichting Nationale Taptoe ir. E.H.M. van Dam nemen gezamenlijk het defilé af tijdens de Straatparade aankomende zaterdag 22 september. Tussen 15.30 uur en 16.30 uur laten 28 orkesten en groepen een voorproefje zien van het programma van de Nationale Taptoe (woensdag 26 september tot en met zondag 30 september in Ahoy).

Op internationaal gebied zijn orkesten uit Groot Brittannië, Frankrijk, Canada, Estland en Schotland aanwezig. Defensie treedt die dag ook op tijdens de Straatparade. Met de deelname van vijf militaire orkesten zet Defensie de verbondenheid tussen de Nationale Taptoe en de krijgsmacht luister bij. Dit zijn: De Koninklijke Militaire Kapel "Johan Willem Friso" met de regimentsfanfare 'Garde Grenadiers Jagers', De Kapel van de Koninklijke Luchtmacht met Drumfanfare, Het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht 'Bereden Wapens', Het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee en de Marinierskapel der Koninklijke Marine met Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers.

De Nationale Taptoe is hét jaarlijkse, (inter)nationale festival van militaire muziek met Nederlandse én buitenlandse militaire én civiele orkesten. Dit is een indoor-show rond de Nederlandse militaire muziek, waarin marsmuziek, moderne- en klassieke muziek in al haar veelzijdigheid wordt gepresenteerd en waarin show, traditie, actualiteit, ontspanning en bezinning elkaar afwisselen. De Taptoe wordt éénmaal per jaar gehouden, dit jaar van 26 tot en met 30 september in AHOY Rotterdam. Gedurende vijf dagen wordt de ruim twee uur durende show dan zeven keer gepresenteerd.


---