Gemeente Enschede

Komend weekend kavelinformatie in Roombeek

Komend weekend (zaterdag 22 en zondag 23 september) wordt van 12.00 tot 16.00 uur in het Balengebouw (Schurinksweg 97, Enschede) de zevende kavelinformatiemarkt gehouden. Belangstellenden kunnen er informatie krijgen over de ongeveer 40 nieuwe kavels in Roombeek. De daadwerkelijke verkoop start op zaterdag 6 oktober aanstaande om 10.00 uur ook in het Balengebouw volgens het principe wie het eerste komt, wie het eerst maalt.

Wat deze uitgifte bijzonder maakt is dat de eerste kavels in de deelgebieden `Op de brouwerij' (het voormalige Grolschterrein) en het Voortman worden aangeboden. De kavels die worden aangeboden variëren in grootte van 200 tot 400 m2. . De prijzen voor de kavels variëren van EUR 315 tot EUR 340 (incl. BTW). In `Op de Brouwerij' worden tevens kavels aangeboden voor werk-wooncombinaties

Kavelinformatiemarkt
Architectuur op `hoog' niveau
Op zaterdag 22 en zondag 23 september is de kavelinformatiemarkt. Belangstellenden kunnen daar alle informatie krijgen over de nieuw aangeboden kavels. In deze kaveluitgifte worden naaste vaste kavels ook stroken uitgegeven. In stroken hebben belangstellenden de gelegenheid om de breedte van hun kavel zelf te bepalen. De diepte van de kavels staat vast.

Reuzenrad
Tijdens de markt is er een bijzondere manier om op hoog niveau een eerste schetsontwerp van een huis te krijgen. In een aantal gondels van een 24 meter hoog reuzenrad zitten architecten om met belangstellenden te praten over hun nieuwe droomhuis en alvast een eerste ontwerp te schetsen. Voor mensen met hoogtevrees willen de architecten ook wel uit de gondel stappen. Het reuzenrad staat voor het Balengebouw.


25 september 2007