Stad Brussel


Actie « Winkelen per fiets, perfect ! » van 22 september tot 8 november 2007

Voor de dagelijkse boodschappen in de stad biedt de fiets talrijke voordelen : snelheid, gezelligheid en makkelijk parkeren. Fietsstallingen werden onlangs door de Stad geplaatst om de fietsers toe te laten hun fiets veiliger te parkeren. Daarbij draagt het fietsgebruik bij tot het ontlasten van het verkeer en aangezien de fiets ook niet vervuilt, kan dit enkel maar voordelig zijn voor het milieu en het klimaat.

Net zoals vorig jaar, neemt de Stad Brussel, samen met 9 andere gemeenten, deel aan de actie Winkelen per fiets, perfect ! die gezamelijk door de GRACQ en de Fietsersbond Brussel op poten werd gezet. Deze actie loopt zowel in de Vijfhoek als in de Europese Wijk.

Het principe ? U doet uw boodschappen bij de deelnemende handelaars, die herkenbaar zijn door een sticker op de vitrine en een geschilderd logo op de grond voor de deur. Deze brengt een stempel aan op uw deelnemingskaart. Een volle kaart kunt u in de urne deponeren, bij één van de partnerwinkels van de actie.

Op 22 november zullen de winnaars die door het lot aangeduid werden, uitgenodigd worden voor de prijsuitreiking (aankoopbonnen van 30 tot 300 EUR bij fietshandelaars) in aanwezigheid van stads- en gewestbestuurders die achter deze actie staan. De meest klantvriendelijke handelaars zullen eveneens in de bloemetjes worden gezet.