Ingezonden persbericht



PERSBERICHT

Golfen op de stranden van
Schouwen-Duiveland (Zeeland)

Westenschouwen - Op zaterdag 22 september 2007 wordt op het strand op de Kop van Schouwen-Duiveland (Zeeland) voor de derde maal het succesvolle North Sea Beach Golf toernooi gehouden voor een goed doel. De organisatie is in handen van de Lionsclub Schouwen-Duiveland. De opbrengst komt in eerste instantie grotendeels ten goede aan fiZi Filmtheater Zierikzee en diverse overige projecten op Schouwen-Duiveland. De maatschappelijke en culture functie en faam van fiZi groeit nog steeds. Geen wonder dat het oog van de Lions Club Schouwen-Duiveland viel op fiZi: de Lions Club wil immers de motor zijn achter waardevolle maatschappelijke initiatieven, in woord en daad. Het streven is om minimaal 10.000.- in te zamelen voor fiZi en ander projecten.

North Sea Beach Golf 2007
Dit unieke strandevenement vindt plaats op de Kop van Schouwen, tussen "Het Watergat" en de "Verklikker- duinen". De wedstrijd wordt gespeeld over 18 holes met een totale afstand van ongeveer 5,5 km. Het strand kenmerkt zich als één van de breedste en mooiste stranden van Nederland! De 18 holes strandbaan is gelegen nabij strandpaviljoen "Zuid-Zuidwest". De afslag start om 12.30 uur. Om 17.00 uur is de wedstrijd beëindigd. Van 10.30 tot 11.30 uur vinden de inschrijven van teams plaats

North Sea Beach Golf 2007 zal hiermee - evenals het afgelopen jaar - een fantastisch nazomer evenement zijn voor golfers en niet-golfers. Ook bekende Nederlanders zullen meespelen tijdens North Sea Beach Golf evenement.


-1-

Wedstrijdregels :
Wedstrijdregels North Sea Scramble:
Een wedstrijd voor teams van 4 spelers over 18 holes. Iedereen slaat af, waarna gekozen wordt voor de bal met de beste ligging. De overige ballen worden opgenomen. Daarna plaatsen de andere spelers van het team hun bal binnen een stoklengte van de gekozen bal, niet dichter bij de hole. De 4 spelers doen vanaf deze ligging de volgende slag waarna weer de beste ligging wordt bepaald. Op de green moet de bal geplaatst worden binnen 10 cm van de gekozen bal.

Teamrules :
De wedstrijd wordt gespeeld met 4 spelers in een team. De teamcaptain is de speler met de laagste handicap (HCP). De captain is verantwoordelijk voor het invullen van de scorekaart. De handicaps van de spelers uit een team worden bij elkaar opgeteld en dan gedeeld door 4. De uitkomst is de "team HCP". Deze mag na de 18 holes van het totaal aantal slagen worden afgetrokken. De winnaar van het tornooi is het team met de laagste "netto-score". (maximale HCP per deelnemer is 36.0).

Voorlopig Programma zaterdag 22 september 2007:
10.30 - 11.30 uur : Ontvangst en inschrijving
11.15 - 12.00 uur : Vervoer naar het strand
12.00 - 12.30 uur : Vervoer teams naar afslagplaatsen 12.30 - 12.30 uur : Startschot
17.30 - 19.30 uur : Vervoer naar Zuid -Zuidwest, ontvangst, borrel & prijsuitreiking 19.30 - 22.00 uur : Buffet, aansluitend Verloting Golf Arrangement 22.00 - Einde : Vervoer terug.

Inschrijvingen:
Via de website www.northseabeachgolf.nl kan men inschrijfformulieren voor dit golfevenement downloaden Met deze formulieren kan men zich per team van 4 deelnemers inschrijven. De kosten bedragen 400,- per team. Daarbij zijn lunchpakketten en diner inbegrepen.
-2-

Inschrijvingen met behulp van deze formulieren dienen uiterlijk op de sluitingsdatum, maandag 17 september, in het bezit te zijn van de organisatie. Aanmelding na de sluitingsdatum is enkel mogelijk in overleg met de organisatie via de voorgenoemde website of e-mail: verwest@zeelandnet.nl

Website
Op de website www.northseabeachgolf.nl staat meer informatie over het North Sea Beach Golf. Tevens kan men zich via de website inschrijven.