Week van het leren 2007 - Van Bijsterveldt reikt leerlintjes uit

07/09/2007 08:00



CINOP Advies B.V.



's-Hertogenbosch, 6 september 2007

Persbericht/persuitnodiging
Week van het leren 2007

Van Bijsterveldt reikt leerlintjes uit

Eind september 2007 vindt de Week van het leren plaats. Van 22 t/m 29 september worden leermogelijkheden voor volwassenen onder het motto Doe mee(r) met je talent! onder de aandacht gebracht. Dit jaar worden er voor het eerst leven-lang-leren-lintjes uitgereikt: een primeur!

Bij Ikea in Haarlem vindt op 22 september de uitreiking plaats van het allereerste leven-lang-leren-lintje. Dit lintje is een blijk van waardering voor volwassenen die leren. Op 27 september wordt vervolgens overal in het land een lintjesregen verwacht! In Den Haag bijvoorbeeld reikt staatssecretaris Marja van Bijsterveldt op die dag leerlintjes uit.

Op zaterdag 22 september worden bij Ikea Haarlem tevens de leerdersprijzen uitgereikt aan volwassenen die een bijzondere leerprestatie hebben geleverd. Er zijn vier categorieen:
- werkgerelateerd leren

- leren vanuit maatschappelijke betrokkenheid

- senioren: leerders ouder dan 55 die nieuwe talenten hebben ontwikkeld
- gehandicapten: volwassenen met een handicap die door het leren nieuwe wegen zijn ingeslagen.

Gedurende de hele week vinden er in heel Nederland activiteiten plaats en staan leermogelijkheden voor volwassenen volop in de schijnwerpers! Zie voor een compleet overzicht www.weekvanhetleren.nl

CINOP organiseert de Week van het leren in opdracht van de projectdirectie Leren & Werken (een gezamenlijk initiatief van de ministeries van OCW en SZW). De projectdirectie Leren & Werken stimuleert werkgevers, werknemers, burgers, bedrijfsleven, onderwijsinstellingen, Centra voor Werk en Inkomen, gemeenten en andere betrokkenen in de regio om een leven lang leren mogelijk te maken.





http://www.weekvanhetleren.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,