Ingezonden persbericht


Persbericht
Den Haag, september 2007

Verrassende modeshow in centrale bibliotheek door de afdeling Textiel en Mode (KABK) tijdens festival TodaysArt

Studenten van Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) worden tijdens hun studie uitgedaagd om hun eigenzinnige ideeën uit te werken voor het grote publiek. Het multidisciplinaire festival TodaysArt, altijd op zoek naar nog niet ontdekt talent, biedt de studenten op vrijdag 21 en zaterdag 22 september een podium. Met de openbare bibliotheek als een enorme etalage laat de afdeling Textiel en Mode van de KABK op verschillende en vooral verrassende manieren zien hoe mode gepresenteerd en beleefd kan worden.

Door het creëren van steeds afwisselende sferen tijdens de presentatie, laten de ontwerpers constant nieuwe indrukken achter die het idee van een rustig avondje window-shopping een volkomen nieuwe invulling zullen geven. Binnen de bibliotheek ontkom je sowieso niet aan de 120 modellen, haar- en make-up artiesten en DJ Mikser met een speciale mode-vj, die allemaal de opmaat vormen voor de presentatie in de grote etalage.

Naast de afdeling Textiel en Mode spelen ook alle andere studierichtingen van de KABK een grote rol tijdens festival TodaysArt: ArtScience/Beeld en Geluid, Beeldende Kunst, Fotografie, Grafisch Ontwerpen, Interieurarchitectuur, Industrial Design, Interactive / Media / Design en Type and Media.

Studierichting Textiel en Mode
Textiel en mode kunnen gezien worden als de visuele taal van een tijdsgeest. Die tijdsgeest gekoppeld aan materie, ambacht en traditie is de doelstelling van deze opleiding, waarbij het vinden van een persoonlijk evenwicht tussen textiel en mode essentieel is. Belangrijke leidraad voor de afstudeerrichting Textiel en Mode aan de KABK is de geschiedenis van het historisch kostuum en folklore. Het ontwikkelen van een eigen stijl, werkwijze en schriftuur in alle facetten van het textiel- en modevak wordt grondig geëxploreerd.

Textiel en Mode > Modeshow
Locatie: Centrale Bibliotheek
Tijden: 21.00 - 22.00 uur
23.00 - 24.00 uur

>
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&..

Noot voor de pers,

Ingezonden persbericht